Последна информация от вчера. ДБ са се запасили с големи венци даже някой почти са брокирали майката, но в магазините няма нищо , тук таме малко мед по някоя пита и то общо за магазин не повече от 2-3 кг. Има и силни ДБ те имат по един магазин. ЛР хибридна система : в корпуса няма мед а в магазина над него има средно по 8-10 кг. другите един два магазина празни. най силните имат пълен магазин над плодника и 1/2 втори магазин. Сега е важно да направим зимни пчели и да допълним запасите на който се нуждае. Явно от липата и от ливадите всички са хванали колкото за тях а за мен малко. Личното ми мнение за мен е, че трябваше да се храни след пролетната паша до цъфтежа на липата. В този период при нас беше дъжд и по хладно и голяма част от майките почти спряха снасянето. Преди липата се засуши и заваля след прецъфтяването и. По време на липата пилото тръгна, но старата пчела отпадна за пашата и кошерите ми отслабнаха. Тези дето са ми най-силни са посъбрали малко мед, колкото да изцапам центрофугата, но не е това което трябва да е.