Въпросът е, че аз искам чисто нови кошери, в които да сложа семейства. За целта мисля да дам празни рамки на моя колега, който да ги запълни до края на август да речем, след което да ги преместим в новите кошери, да ги подхраним и по-късно да ги подготвим за зимата. Все си мисля, че обучението върви с практиката, затова ми се иска и да стартирам сега, да почета малко литература зимата и да продължа на пролет с развитието им.
Но сега като казваш - не е ясно нито каква зима ни чака, нито колко ще се развият празните рамки за месец-два, та си е риск.
Другото е да купя от него направо 3 готови кошера, да ги позиционирам в обекта и да ги подготвим за зимата (живеем в близки региони (15 км един от друг) и не мисля, че ще ги стресираме особено при местенето.
Единственият проблем, който срещам тук е, че неговите кошери са Дадан Блат, а аз съм твърдо решен, че искам да изучавам системата Фарар и нейните резултати.

п.с. може ли да ми препоръчаш отправна точка в обучението - например книга/статия/линк/топик?

Благодаря предварително!