Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
И двете имат нужда от спасяване и пчелите и пчеларите.
За другото казано от теб, категорично и кардинално не съм съгласен. Трябва да се иска. Само с посочване на проблеми не става.
И да се иска много! Помисли, ако ти откажат 50% от исканията, колко е по добре да си поискаш? 10 или 2? Аз пък мисля, че трябва да има макс по едно искане от направление, от което "компромисно да се откажем" при евентуални преговори...
Тъй, тъй бебето като не плаче, не му дават да яде. Като не искаш, никой няма да ти даде.
Просто поговорки.

ПП Както каза и Niki1313 само със споделяне на проблема, нищо няма да се постигне, ако не се кажат причините за това. Всеки нещо иска - работника заплата, пенсионера пенсия, болния здраве и т.н. Не се ли даде някаква причина в нашия случай за мора по пчелите, няма полза. Ей сега ги слушам викат, свиркат - оставка. Лошо няма, ок, ама има ли алтернатива или просто да си викаме? И като дойдат следващите, които няма визия кои и какви ще са, след две години пак ще свиркат.
Че няма да сложат GPS земеделците е ясно, че няма кой да контролира е ясно, какво още не ни е ясно? А, да - надеждата умира последна, но пчеларството си заминава и никой, и нищо не може да промени това за съжаление.