Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 327

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    с. Черни осъм, общ. Троян
    Щом си близо до Троянския манастир, качи се тази събота или неделя до Черни осъм да ти покажа моите кошери и магазини. Правил съм ги от черен бор (не е добър материал, защото има много джобове със смола) и моя щрайх като ги правих беше с 25 см. плот и първо ги оразмерявах и след това лепене, мисля че са перфектни. Ела и ги виж. Ако проявиш желание ми пиши да ти дам тел. на лични.
    П.П. Талпите може да ги цепиш на дебелина, така всички дъсчици за слепване ще са ти 50 мм.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от viktor tit Виж публикацията
    ......
    П.П. Талпите може да ги цепиш на дебелина, така всички дъсчици за слепване ще са ти 50 мм.
    Така ще обърне посоката на фладера и не съм сигурен дали е правилния избор.

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    Ако при биченето това дърво както е кръгло е било поставено на 90 градуса в една или другата посока, дебелината за която говоря е щяла да бъде сега ширина. Така, че няма как да се случи това нещо за което говориш.

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    Scan33.pdf Ето нещо на бързо

Потребител
    Регистриран
    15.12.2016
    По-ширина няма да стане цепенето ,страниците са по 42,5см и 47,5см и ще дойдат къси дъските .Най-вероятно ще ги дам да ги разбичат на по 3см на гатер .Мислех и за страници от цяла дъска ,защото материалът е много сух ,може би над 20 годишен и няма чепове .А щом сме близко ще се видим да обменим опит и за пчелите и за кошерите ,но не мога да кажа кога ,че в момента ми е напечено .

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от Getov95 Виж публикацията
    По-ширина няма да стане цепенето ,страниците са по 42,5см и 47,5см и ще дойдат къси дъските .Най-вероятно ще ги дам да ги разбичат на по 3см на гатер .Мислех и за страници от цяла дъска ,защото материалът е много сух ,може би над 20 годишен и няма чепове .А щом сме близко ще се видим да обменим опит и за пчелите и за кошерите ,но не мога да кажа кога ,че в момента ми е напечено .
    Вероятно си прочел постовете набързо и не си разбрал, какво точно ти каза колегата...

Потребител
    Регистриран
    15.12.2016
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    Вероятно си прочел постовете набързо и не си разбрал, какво точно ти каза колегата...
    А да става така както е казал ,моя грешка (други неща са ми на главата и съм разсеян) .Ще видя само на къде са годишните кръгове и така на 5х3см лесно ще се разбичи и на циркуляр и 5 дъски ще стигнат за страница .Общо взето за хоби изработка и малки количества варианти много ,та ще пробвам и ще преценя как да ги правя.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.08.2018
    Не това имат изпредвид колегите.
    6 м. на 40 см. без чепове, това е материал от Коми и може и 30 годищен да е. Ако е такъв е много лек, без никаква смола и най- вероятво е бичен от половината на трупа. Можеш спокойно да използваш една ширина, няма да се "измята" гарантирам ти.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    А да става така както е казал ,моя грешка (други неща са ми на главата и съм разсеян) .Ще видя само на къде са годишните кръгове и така на 5х3см лесно ще се разбичи и на циркуляр и 5 дъски ще стигнат за страница .Общо взето за хоби изработка и малки количества варианти много ,та ще пробвам и ще преценя как да ги правя.
    И най-важното - спазвай техника на безопасност!

Потребител
    Регистриран
    15.12.2016
    Разбичих малко дъски по дължина от талпите и мисля ,че ще стане работата ,а и така ще се оползотвори всичкият материал .Страниците ще са от 5-6 дъски ,материалът е много сух ,така че не би трябвало да има измятане .
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	118364405_826820974518489_5338326013465771470_n.jpg
Прегледи:      96
Размер:	127.8 KB
ID:	10552
    Ще ги свързвам само с лепило Д3 или Д4 .За начало ще пробвам да лепя директно калибровани дъски на 2,5см ,но ако остава лепило ,има ръбчета и не ми хареса ще минавам лицето и кантовете на дъските на абрихт и ще давам целите страници да ми ги минат на щрайх .За начало мисля да правя само корпусите и капаците ,хранилки ще взимам милерови ,а за дъната още не съм се спрял на конкретен модел ,но със сигурност искам да са с чекмедже за прашец .

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •