Аз днес ги прегледах, какво да кажа, март месец бяха по силни. Спирам да храня, вече съм много на минус. 6 рамки пило 1 мед/прашец и 3 сухи на барут. Не са кошери а отводки.
Аз днес ги прегледах, какво да кажа, март месец бяха по силни. Спирам да храня, вече съм много на минус. 6 рамки пило 1 мед/прашец и 3 сухи на барут. Не са кошери а отводки.
Да, 3та поредна лоша година, като тази е най зле. Преди не беше така, но спря да вали и стана зле. 3 години без хубав дъжд просто не е истина. Аз имам 1 паша но през другото време имаше поддържаща ливада която сега я няма. Как да се преместя като 10 години строя там и съм си направил всички удобства. С моя болен кръст няма как да хамалувам на друго място. По скоро бих се отказал, но за сега се моля за дъжд.
Желание, и твърдо по нов план. Не е невъзможно да намериш място в радиус от 30-40км., дори и общинско, горско и т.н.. На твое място бих търсил упорито. За базата си прав, но твърде много плащаш всяка година за нея. Намериш ли ново място, стратегии много. Може да продадеш десетина кошера и да вземеш 4-5, да кажем финландски или самоделки някакви. Аз също имам известни ядове с кръста. Тази пролет прехвърлях(помагах) бийбокс корпуси с рамки. Разликата е осезаема!!! Между тях имаше и десет годишни. Опиташ ли от по-сладкото веднъж, височината на летвата се променя![]()
Ние много зависим от времето няма ли принос на нектар е тегаво.
Пчеларската идилия е само на приказки (сложиш кошерче и вадиш мед и правиш пари), до сега съм сменил поне три района на пчеларстване в радиус от около 30 км около мен и поне три системи за работа. Омръзна ми да преправям кошери, да търся нови места и да пробвам различни технологии на работа, но ако искам да съм конкурентен в този бизнес (а за мен пчеларството е бизнес) трябва да съм готов да отреагирам адекватно на всички създали се ситуации, ако не мога или не ми се отдава, тогава пет кошера в задния двор за собствен кеф и се озъртам за подходяща оферта за работа ( които в нашия регион предполагам че ще ми задръстят имейла само да пиша че търся работа ....)
В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))