Цитат Първоначално публикувано от Filyov Виж публикацията
Това няма как да е истина, ядене на каквито и да е петролни продукти е несъвместимо с живота както за хората, така и за животните (с изключение може би на някои микроорганизми).
Нещо сте се объркали, ако нямате общи познания, защо се обаждате, пишете?
Познавам хора, които пият бензин*( нафта )...

Мога да Ви кажа, че тук при мен ориза го смесват с пластмаса.
https://www.youtube.com/watch?v=hz7ru9P-U7M
Вкарват го от китай, индия и т.н.
Лично съм патил от такъв "ориз".Купен от Лидл.
Хората го купуват, дори ориза при варенето не се удвоява.Когато човек го яде се усеща , че не е ориз, а пластмаса.
A при машинното масло, когато се смеси със захар, ако човек вземе лъжица от машинното масло със захар*( филтриран захарен сироп ) е все едно мед, при ядене не знам как е.
Не съм опитвал.
В Саудитска Арабия те нямат почти мед, нямат раститалност, пустиня е за това и мед нямат.
Техните технологии са доста по-напред от нашите за вадене на мед, отглеждане на пчелите, и разбира се не слагат сироп от захар.
При тях почти меда не се кристализира, заради високите температури, меда им почти няма никаква вода*( влажност ), а и градусите достигат над 50 през лятото.
Даже не знаех, че имат акация, вадят много малки количества мед.
Дубай преди 60 години беше пустиня, сега е най-напредлания град в света.
Даже преработват морската вода и си я доставят до домовеете, имат уникални и много скъпи машини за поливане на полетата, като цяло всичко е заради нефта, отделно печелят огромни пари от туризма.Да Дубай е в обединените арабски емирства, не може да се сравнява със саудитска арабия, освен Мекка и Мадина.
Те имат предимно Сидр мед, който е доста скъп там при тях, заради малките количеста 2 към 1 на нашия на едро.
Ако при нас Мановия мед се продава 9-10 лева на едро, техния Сидр мед е 20 лева*( ако някой продава въобще на едро) на едро и двойно на дребно...40 лева върви килограма *( 100 риала )
Но при положение, че вадят около 100-200 килограма на година, това е нищо.
За това и се появяват всякакви измамници, които правят "МЕД" и т.н.