Защо ли? Ако е с един магазин и спре пашата, застудее е възможно каквото са събрали в магазина да остане и да го вземем след време, но ако са с двама магазина започват да ползват повече храна. Първо спира притока на нектар, след това храна и топлина за пилото и трето храна за самите тях. Ако продължи това дори и ще се наложи да се храни. А, аз си мислех, че тези неща ги знаете.![]()
Пчелите сами са си написали ,правилната книга ама няма кой да чете,защо винаги запечатват първо меда в горния край на питите и слизат надолу,така и с магазините пълния отгоре и празния отдолу.Кошерните пчели правят много курсове и трябва да се улеснят от пчеларя.
При мен тая година нищо храня и в момента .Чакам липа но като гледам прогнозата май-пак ще храня .Такъв глад до сега не съм видял в плодниците вече няма мед каквото и подам това е.Джанка,овшните измръзнаха ,а акацията не цъфтя тук там някъде по върховете по 2,3 цветчета.За сега е много зле но ще се надяваме на слънчо.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))