Според мен си утрепал майката последния път и сега си видял свищаците, пчелите ще си оставят това което им трябва ,могло е и да ги разделиш
Според мен си утрепал майката последния път и сега си видял свищаците, пчелите ще си оставят това което им трябва ,могло е и да ги разделиш
Не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва ти да ходиш при тях. - Мечо Пух
Според мен също е станало нещо със старата майка, щом няма открито пило изобщо. При нас също открихме такова семейство, но нямаше и маточници, пчелите спокойни, носят прашец, майката беше самосменна миналогодишна. Подозирам, че сме прехвърлили осеменени маточни чашки с една рамка зряло пилот от друг кошер, която сложихме преди 20 тина дни в първи корпус. А иначе сега майки хвърчат навсякъде и понякога влизат където намерят. При нас роевото е в пика си. Както се бяха спряли по време на акация, сега мераклиите са доста.
Ако съм бастисал майката на 17 май, маточниците вече трябваше да са излюпени, а те още не са. След 17 май по някое време е спряло снасянето внезапно и са заложили маточници по края на рамките. Излюпен маточник не намерих, но може и да не съм го видял. А новата майка защо не е прогризала маточниците, за това ли пчелите не и дават да се разхожда?
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))