Ето малко снимки на двата кошераВремето беше много лошо и двата дни, бързо ги прегледах и не можах да снимам докато са отворени кошерите. Имаше на места 2-3 килиики със запечатено търтеево пило, което премахнах. Има прясно пило по старите пити. Новите 3 рамки на кошер се градят, има малко прашец вече в тях. Едната пита е прегризана около 1 квадратен см. на места, ама това са последиците от моите действия.... Големи лакомници са, опукват близо литър сироп на денонощие. Останаха ми още 3-4 литра, които мисля събота и неделя тази седмица да им дам, така или иначе остана. И повече няма - каквото си докопат от пашата.
Вчера отворих само капаците да долея захарен сироп и ме нажилиха, явно предусещайки лошото време, което се задава, ама пък и аз си бях виновен - без никакви защитни средства отидох. След това от 15 до 30 Юни няма да имам възможност да ги наблюдавам. Какво е хубаво да направя в този случай или да не им се притеснявам ?
Направих и трети, помощен кошер, както ми казахте тук. Интересното е, че се оказа 7 рамков за обединяване на две слаби семейства. Пълен комплект е - с табла отгоре за 2 хранилки, има и 2 магазина с него. Изшкурих до основи всичко, обгорих го и го боядисах. Смесих останалите синя и жълта боя и стана в цвят "магента"Много ме сърбят ръцете обаче да взема още една отводка и в него
![]()
Поздрави и благодаря на всички!

Времето беше много лошо и двата дни, бързо ги прегледах и не можах да снимам докато са отворени кошерите. Имаше на места 2-3 килиики със запечатено търтеево пило, което премахнах. Има прясно пило по старите пити. Новите 3 рамки на кошер се градят, има малко прашец вече в тях. Едната пита е прегризана около 1 квадратен см. на места, ама това са последиците от моите действия.... Големи лакомници са, опукват близо литър сироп на денонощие. Останаха ми още 3-4 литра, които мисля събота и неделя тази седмица да им дам, така или иначе остана. И повече няма - каквото си докопат от пашата.
Цитат