Трудно е да се даде категоричен отговор на въпроса ти. Едно време, в училище правихме разказ по картинка, та и сега аз трябва да направя същото, но не е лесно. В предишен пост питаш за нозематоза. Вероятно имаш предвид Апис, която е широко разпространена, позната от доста време и има много илачи за нея, както и ясни симптоми, когато пчелите са болни. Аз, наличие на такива симптоми на снимките невиждам. Както и колегата ти каза, това най-добре се доказва с резултат от лабораторни проби. Причините за умирането на въпросните семейства са много. Най-важно е да бъдат зазимени силни семейства, естествено с майки и мед. Аз лично, така правя и третирам само и единствено за акар есенно време.
За да получиш отговор на тоя въпрос трябва да изпратиш проба от мъртви пчели.На снимките не се виждат достатъчно количество за целта.А и време е минало.Без да претендирам за категорично правилна диагноза, за мене това е нозема серана. От прочетеното за тая нозема стигнах до такъв извод.Възможно е да се заблуждавам.Без изследване всичко са теории.
Чети всичко каквото намериш за ноземите.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))