Първоначално публикувано от
stefcho034
Благодаря на всички! Амбицирахте ме още повече. Това с еко боята го видях от youtube, може би първия или втория клип, който ми излезе, някъде прочетох, че блажната боя не е ОК? . Там също видях, че се боядисва с ленен безир отвътре. Ще се опитам да направя снимки преди-след реставрацията. Мисля да взема и кит за дърво, за да запълня тук там по някоя пукнатина, след това и малко шкурене.
Да речем, че отначало ще се опитам да уловя някой рояк, как трябва да заредя вече направените кошери ? Аз си го представям така - една две рамки от старите кошери(тях предполагам трябва също да им сложа восъчни листове и да махна старите пити?), по 2-3 нови рамки с восъчна основа, някоя и друга лентичка варостоп? Предполагам, че конкретно тези двата, които имам ще съберат 10 рамки ? За самото ловене - да напръскам обилно единия кошер с екстракт от лимонена трева а другия с пророй ?
Това мисля да е на първо време, поне докато намеря опитен пчелар, с който да вземем отводка и да ми покаже нещата на практика.