Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 580

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mladenoff Виж публикацията
    Сега почвам с въпросите:
    1. Какво ще се случи ако се излюпят и оплодят примерно три майки в такъв кошер с четири пити? 2.Няма ли пак час от тях да излетят с рояци, въпреки че им е широко? 3.От какво се определя това че в роевия кошер първата новоизлюпена майка не прегризва другите всеоще неизлюпени маточници?
    1. Няма как да стане този номер.
    2. Възможно е да излезе рояк.
    3. Малко ти е неразбираем въпроса, но ще отговоря до колкото съм разбрал - Прегризват се маточниците в който майката ще остане за постоянно, но ако има идеята да се рои, майката не ги прегризва и при първия удобен случай излита навън с рой, а маточниците остават за да се произведе майка за кошера.

Автор
    Регистриран
    05.05.2019
    Пчеларски район
    Кюстендил
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    ...Прегризват се маточниците в който майката ще остане за постоянно, но ако има идеята да се рои, майката не ги прегризва и при първия удобен случай излита навън с рой, а маточниците остават за да се произведе майка за кошера.
    С това искаш да ми кажеш че майката ще излети заедно с рой от кошера преди още да е оплодена ли? Ще отиде на новото място и чак тогава ще се вдигне на брачен полет? Нещо не ми се връзва. Това значи ли че утре трябва да отворя отново и да троша маточници, така че да остане по един в кошер?
    Да развиваш кошер не е занаят, а стратегия!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mladenoff Виж публикацията
    С това искаш да ми кажеш че майката ще излети заедно с рой от кошера преди още да е оплодена ли? Ще отиде на новото място и чак тогава ще се вдигне на брачен полет? Нещо не ми се връзва. Това значи ли че утре трябва да отворя отново и да троша маточници, така че да остане по един в кошер?
    Оплодена майка е само старата майка, а всички останали които ще излязат с роя не са. Оплождат се по време на полета.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Оплодена майка е само старата майка, а всички останали които ще излязат с роя не са. Оплождат се по време на полета.
    Със старата майка в роя има и млади неоплодени и по време на полета след като се оплодят,какво става с тях?

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от mici-92 Виж публикацията
    Със старата майка в роя има и млади неоплодени и по време на полета след като се оплодят,какво става с тях?
    Защо със старата майка има не плодни, и каква е причината старата майка да се забави токова, че да се излюпят млади, че и да излетят с нея?

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Защо със старата майка има не плодни, и каква е причината старата майка да се забави токова, че да се излюпят млади, че и да излетят с нея?
    Времето примерно. Знаеш, че понякога младите се спотайват доста време скрити в маточниците и при първи удобен момент изскачат всичките. Маточниците са заложени на еднакви по възраст яйца, което също води до едновременното им излюпване.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Времето примерно. Знаеш, че понякога младите се спотайват доста време скрити в маточниците и при първи удобен момент изскачат всичките. Маточниците са заложени на еднакви по възраст яйца, което също води до едновременното им излюпване.
    Честно аз не съм виждъл рой със стара и млада неплодна майка...
    Виждъл съм да излиза първак, след час и половина вторак и след час още един, но общо не!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от mici-92 Виж публикацията
    След като се успокои роя и намери място в което да се настани, започват борбите за власт. Остава само една майка и не е задължително да е старата.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Преди две години ми се рои един кошер по подобен начин, в единият рой имаше 5-6 майки...събирах ги и ги пъхах в кошера.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Преди две години ми се рои един кошер по подобен начин, в единият рой имаше 5-6 майки...събирах ги и ги пъхах в кошера.
    При мен вторака беше по-голям от първака и се раздели на три на ябълката. Единия така и не го прибрах, защото беше на върха, а и беше мъник.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •