Възможно е шведите да са прави за себе си. Разчитали са на съзнанието на гражданите до последно, достигнали са правилното ниво на епидемията и сега ще я подтиснат с адекватни мерки. Защо мисля така - защото на епидемията трябва да се даде възможност контролирано да зарази по-голямата част от населението, за да отшуми и изчезне. Ние какво правим - подтискаме я на много ниско ниво и с тези темпове ще ни трябват 10 години, докато се изгради масовия имунитет. Само че ограничителните мерки ще са до време - в един момент глада ще направи положението неудържимо, отведнъж ще се срине възможността за каквито и да са мерки, след което ще избухне зараза много над възможностите на здравната ни система, която в това време вече ще е останала без пари, както всички останали. Според мен мерките трябва да са такива, че да може да се заразяват толкова хора, колкото може да поеме здравната система - ако се увеличат много - затягат се мерките, ако намалеят - разхлабват се. Деликатен баланс ще е това, но през цялото време броят на починалите ще е озаптяваща мярка срещу недоволството от карантината. Във ваксина не вярвам, дано да се намери и да не съм прав.