Рецептата не се оказа удачна - трябва да се увеличи количеството на пудрата захар. Вероятно двойно. Три часа след като им я сложих под припичащото слънце върху плочата, това дето го забърках започна да изтича от кошера. Като се има предвид, че го лепнах тъкмо над питите с пилото вероятно го е пооляло, ама те ще се справят бързо поне пилото да почистат. Може и заради това да бяха толкова зли целия следобяд. След десетина дена ще забъркам същото, обаче с три кила пудра захар за да видя как ще се получи, а що се отнася до тимола благодаря за съветите - ще намеря в какво да го разтворя за следващия път - ще пробвам алкохол, зехтин, рициново масло, етерични масла... все в нещо ще стане работата.
Между другото докато капеше бъркоча, пчелите яко вентилираха на прелката - явно вентилацията не се иницийра само от висока температура а и от гледането на нещо сладко, стичащо се по питите... Де да знам само предполагам - на сянка беше 18 градуса, на припек върху плочата 27. Това не е нищо в сравнение с летниге горещини. Мислех че вентилират над 35 градуса. Впрочем някой знае ли точно над колко почват да вентилират?


Цитат



Ама умерено с новаторските решения, че един, като теб си занули пчелините-май.
