Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
Според мен няма да постигнеш замисленото. С темпериране за едно денонощие, няма да можеш. Инженер човек си, вземи се замисли върху декристализатор, който да побира известно количество рамки, които ще е необходимо да престоят там повече от денонощие. С темперирането, за което говориш, ще постигнеш затопляне на восъка, но меда...
Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
Къде 40градуса няколко денонощия.В Канада кристализирал мед не ядът наричат ги топли стаи за по малки количества става стар фризер.
Написах най-малко едно денонощие, пък ето, казвате - повече ще са, добре. При 50 корпуса с пити /вече сортирани/, в които има от 100% пълни до 30% пълни, работа ще ми свърши само темперирано помещение. На ден се справям със сто - двеста пити, че съм сам. Смятам да ги темперирам до установяване чрез проби за достатъчна втечненост на меда в килийките, после да сваля температурата докъм 28 - 30 градуса, докато ги извъртя всичките. Не искам меда да стои дълго на висока температура. В тенекиите на водна баня му стигат 12 - 18 часа при 40 градуса.