Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 632

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Това с пушалка някаква ли става толкова бързо?
    Не ,със спринцовка.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от boris Виж публикацията
    Не ,със спринцовка.
    Аз за една минута няма да смогна да отворя и затворя кошер, камо ли да забъркам разтвор, да го отмервам на спринцовки и да внимавам с междурамията. Може би "по-малко от минута" е само удъпжаването на времето, когато третирането с ОК се съчетава с друга операция/преглед?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Аз за една минута няма да смогна да отворя и затворя кошер, камо ли да забъркам разтвор, да го отмервам на спринцовки и да внимавам с междурамията. Може би "по-малко от минута" е само удъпжаването на времето, когато третирането с ОК се съчетава с друга операция/преглед?
    Ако имаш време август, заповядай, ще ти го демонстрирам.
    Аз го карам по американската система. Мързи ме и много, много не преглеждам.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ако имаш време август, заповядай, ще ти го демонстрирам.
    На някой им е в кръвта тоест един има склоност към природни науки други към технически а ако го нямаш си трябва трениировки
    Маленький казак крутит шашки

https://www.youtube.com/watch?v=3RWOe_6VlnY

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Аз октомври и ноември третирах 3 пъти с ОК чрез накапване със спринцовка, въпреки препоръката на проф.Гургулова, че едно поколение пчели се третирало само един път с ОК, но реших да рискувам, за да съм сигурен, че съм изчистил акара....и съм доволен от резултата - 2 жертви от 28, като едното семейство е умряло от глад със сигурност....така че и тази есен пак ще ги третирам 3 пъти, сега напролет се чудя дали да ги тормозя, може един път в средата април да ги накапя.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Аз октомври и ноември третирах 3 пъти с ОК чрез накапване със спринцовка, въпреки препоръката на проф.Гургулова, че едно поколение пчели се третирало само един път с ОК, но реших да рискувам, за да съм сигурен, че съм изчистил акара....и съм доволен от резултата - 2 жертви от 28, като едното семейство е умряло от глад със сигурност....така че и тази есен пак ще ги третирам 3 пъти, сега напролет се чудя дали да ги тормозя, може един път в средата април да ги накапя.

Ако това те успокоява и аз минах 2 пъти с ОК и изобщо не съжалявам,въпреки препоръката за веднъж на поколение.Купих си от черните турски ленти август за намаляне инвазията на акара , защото знам че не вършат както искам работа, както и плаки с МК.Третирах около 15 август и резултата след 10 дни изобщо не ме удовлетвори, тъй като виждах акар по пчелите и знаех , че имам сериозна опаразитеност.Под плаките с МК обаче резултата беше друг, беше се изринало с акар и реших да ги мина с ОК в началото на септември.Резултата беше потресаващ, все едно не съм минавал с ленти. Доста падал акар, имам снимки на контролните ленти след всяко третиране. Минах ги и ноември, като и тогава падна доста акар.Нямам загуби и семействата са добре в момента, което ми доказва че съм действал правилно. Сега не мисля да третирам, но смятам след акацията да ги накапя, като мисля пак да си действам и със СР.
    Успех!

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Ако това те успокоява и аз минах 2 пъти с ОК и изобщо не съжалявам,въпреки препоръката за веднъж на поколение.Купих си от черните турски ленти август за намаляне инвазията на акара , защото знам че не вършат както искам работа, както и плаки с МК.Третирах около 15 август и резултата след 10 дни изобщо не ме удовлетвори, тъй като виждах акар по пчелите и знаех , че имам сериозна опаразитеност.Под плаките с МК обаче резултата беше друг, беше се изринало с акар и реших да ги мина с ОК в началото на септември.Резултата беше потресаващ, все едно не съм минавал с ленти. Доста падал акар, имам снимки на контролните ленти след всяко третиране. Минах ги и ноември, като и тогава падна доста акар.Нямам загуби и семействата са добре в момента, което ми доказва че съм действал правилно. Сега не мисля да третирам, но смятам след акацията да ги накапя, като мисля пак да си действам и със СР.
    Успех!
    Радвам се че си открил сам за себе си истината за лентичките. Аз съм върл противник на цялата палитра от т.нар. "лентички", без изключения. И колкото по не се ползват, толкова по-добре за нас и пчелите ни. А и за хората които консумират меда ни, което поне според мен не е маловажно.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    ...август, заповядай...
    Баш тогава ще падне карантината и ще има много забатачена работа и борба за оцеляване, та едва ли ще има свободно време.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Наблюдател
    Регистриран
    02.10.2010
    Ползвам ветеринарна спринцовка с дозатор до 5мл.Ставаа много бързо и лесно.Успех.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •