Аз за една минута няма да смогна да отворя и затворя кошер, камо ли да забъркам разтвор, да го отмервам на спринцовки и да внимавам с междурамията. Може би "по-малко от минута" е само удъпжаването на времето, когато третирането с ОК се съчетава с друга операция/преглед?
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
На някой им е в кръвта тоест един има склоност към природни науки други към технически а ако го нямаш си трябва трениировки
Маленький казак крутит шашки
https://www.youtube.com/watch?v=3RWOe_6VlnY
Аз октомври и ноември третирах 3 пъти с ОК чрез накапване със спринцовка, въпреки препоръката на проф.Гургулова, че едно поколение пчели се третирало само един път с ОК, но реших да рискувам, за да съм сигурен, че съм изчистил акара....и съм доволен от резултата - 2 жертви от 28, като едното семейство е умряло от глад със сигурност....така че и тази есен пак ще ги третирам 3 пъти, сега напролет се чудя дали да ги тормозя, може един път в средата април да ги накапя.
Ако това те успокоява и аз минах 2 пъти с ОК и изобщо не съжалявам,въпреки препоръката за веднъж на поколение.Купих си от черните турски ленти август за намаляне инвазията на акара , защото знам че не вършат както искам работа, както и плаки с МК.Третирах около 15 август и резултата след 10 дни изобщо не ме удовлетвори, тъй като виждах акар по пчелите и знаех , че имам сериозна опаразитеност.Под плаките с МК обаче резултата беше друг, беше се изринало с акар и реших да ги мина с ОК в началото на септември.Резултата беше потресаващ, все едно не съм минавал с ленти. Доста падал акар, имам снимки на контролните ленти след всяко третиране. Минах ги и ноември, като и тогава падна доста акар.Нямам загуби и семействата са добре в момента, което ми доказва че съм действал правилно. Сега не мисля да третирам, но смятам след акацията да ги накапя, като мисля пак да си действам и със СР.
Успех!
Радвам се че си открил сам за себе си истината за лентичките. Аз съм върл противник на цялата палитра от т.нар. "лентички", без изключения. И колкото по не се ползват, толкова по-добре за нас и пчелите ни. А и за хората които консумират меда ни, което поне според мен не е маловажно.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Ползвам ветеринарна спринцовка с дозатор до 5мл.Ставаа много бързо и лесно.Успех.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))