Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 494

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Алексиев Виж публикацията
    Правят кухо кълбо, обхващат само периферията на пилото и така го топлят и спасяват.
    А ако стане по-студено дали не зарязват периферията за да спасят семейството а после изчистват простуденото пило.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    А ако стане по-студено дали не зарязват периферията за да спасят семейството а после изчистват простуденото пило.
    Това зависи от температурата навън. Ако е по поносима действат както казва Алексиев, но ако вече температурата спадне доста, то това вече зависи от силата на семейството колко ще издържи и дали да мине към варианта на Ник.

Наблюдател
    Регистриран
    21.03.2020
    Пчеларски район
    Пловдив
    Защо пчелните семейства не взимат инвентирания сироп. Нито от хранилките,нито опитах в найлонови торбички.Стои си не покътнат.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от РуменПавлов Виж публикацията
    Защо пчелните семейства не взимат инвентирания сироп. Нито от хранилките,нито опитах в найлонови торбички.Стои си не покътнат.
    Защото вън вали.

Почетен Автор
    Регистриран
    02.02.2015
    Топъл ли го даваш и каква е силата на семействата.
    Не съм давал инверт пролетта и не знам как го вземат,но по това време ако се подхранва със сироп би трябвало семействата да са стабилни като численост
    Не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва ти да ходиш при тях. - Мечо Пух

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Защо го давате този инверт сега, пролетта?
    Ако е за подбудително подхранване, спомням си един пост на Рьости, който казваше, че инверта не върши работа защото не се стимулира майката чрез него. За стимулиране на майката да снася повече има нужда от захар, за да се имитира приток на нектар. Затова инверт - само за попълване на запасите есента.

И като споменах Рьости, къде изчезна този човек. Отдавна не съм попадала на нищо ново написано от него, макар и аз да не съм от най-редовните юзъри тука.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Трябва пчелина да ти е регистриран в Бабх. Има указания, виж в сайта на Министерството на земеделието.
    За слабото семейство пашата винаги е слаба, за силното винаги е обилна.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Трябва ти удостоверение за регистриран животновъден обект от БАБХ. Аз излизам без проблем с моето.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Който не си е регистрирал пчелина, ако тръгне сега да го регистрира, вероятно ще успее, когато тази регистрация вече няма да му трябва.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    Който не си е регистрирал пчелина, ако тръгне сега да го регистрира, вероятно ще успее, когато тази регистрация вече няма да му трябва.
    20тина дена е цялата врътня, но знае ли човек кога може да му е от полза.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •