Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
Някои се чудеха, как ще разнасям резервите / помощни /семейства, ами лесно стана : привечер го грабвам / нука / и го слагам до семейство, което ще бъде подсилено. Това става , когато се напълни с пчели / не ме питайте за срокове / .След Х време го местя, като летящите му пчели подсилват съседното семейство. Отново е поставено някъде, където ще подсилва след време. Някои останаха да зимуват, заедно със новите -създадени през 2019г. Сега имам резерви / помощни / с майки 2018г. и 2019г.
A кажи колко е голям нука ти–нормален ЛР,ДБ или нормален нук? ИЛИ Е ОСМАК независимо каква система? Нормалния нук не може да ти даде толкова летящи (т.е. принасящи) пчели за да се почувства осезателно в добива на мед на основното с-во. Нещо не се срещат нещата с подобни кондики. Правех ги тия неща, но с помоща на осмак ДБ.Разнасях ги като теб- на този,на онзи ,на другия ,на трети, ама почна да дотяга.Да ,наистина даваха.Стигал съм до 90-120 кг от такъв кошер.Но тогава си струваше.Хамалогия=на пари.А сега какво?Хамалогия =на2-3 т. мед складирани в гаража.Я го продадеш,я не.Тъй ли е Чанко? Със снеглерова дъска е по -приемливо откъм хамалогия.