Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 8061

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Те основните загуби не са там де ги търсите. Това не знам дали сте го гледали:

много добре се разбира как сметката излиза, па водата я няма, то сигурно на повечето места със стари неподдържани вецове, положението е идентично
    Таквоз, не е доразбрала нещо Яхниева, ама и е простено, все пак е журналист. Чудовището, изпило водата, се нарича пернишко гражданство в едно с предприятията - три ползва, едно плаща, те ти 75 % загуби. Андрешковска работа. Язовира е "изпиван" всяка година един обем и горница, ама досега са го пълнили безотказно дъждовете, барабар с горницата. През 2019 ядец - валежи 50% по-малко и проблема готов. Изходните данни за такова твърдение са налични в мрежата, стига да ги потърси човек. Проблема е бил ясен още през май 2019, но не е имало кой да бие тревога - българска работа. Сега се оправдават, ама видите ли 2001 била по-суха от 2019, пък не станал проблем. Била, ама и пернишките водопроводи са били 18 години по-млади. Такива ми ти работи.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    ... Чудовището, изпило водата, се нарича пернишко гражданство в едно с предприятията - три ползва, едно плаща, те ти 75 % загуби...Такива ми ти работи.
    Не прифаташ.Не прифаташ.Ама и ти не си виновен.Да ти пожелая да те стигне и тебе тая радост не ми дава сърце.Ама ела у Перник на площадо да обясниш ,че гражданите сами са виновни.От них може и да прифанеш.Такива ми ти работи.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Не прифаташ.Не прифаташ.Ама и ти не си виновен.Да ти пожелая да те стигне и тебе тая радост не ми дава сърце.Ама ела у Перник на площадо да обясниш ,че гражданите сами са виновни.От них може и да прифанеш.Такива ми ти работи.
    На тълпа нищо не може да се обяснява. Там вървят само лозунги - логика и доказателства не хващат дикиш. Това не е само у нас. Ако искаш аргументи за доказване на твърденията ми, мога да ги напиша. Но да ги обясни на тълпа никой не може.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    На тълпа нищо не може да се обяснява....Но да ги обясни на тълпа никой не може.
    Нали разбираш , че за да превърнеш нормални граждани в тълпа има причина.Всеки от тия граждани е нормален човек докаран в съществуването си от управниците на държавата до животно борещо се за живота си. А за да ти помогна да си обясниш нещата които явно не са ти съвсем ясни.Разгледай внимателно снимките на язовира.Някъде виждаш ли път?Достъпът до тоя язовир никога не е бил свободен.Ловно стопанство.Правителствена резиденция.Санитарно охранителна зона.
    А ако искаш да разбереш какво означава това предлагам да идеш лично да видиш язовира и да разкажеш и покажеш снимките от видяното.Така и гражданите на Перник ще разберат какво точно става там.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    ...Достъпът до тоя язовир никога не е бил свободен...
    Никой редови гражданин няма да тръгне да проверява нивото на язовира, не е и нужно. Има достатъчно граждани на съответната длъжност, чието название - длъжностни лица - предполага да имат дълг пред съгражданите си. На първо място тези от ВиК - те да не са граждани на друг град, не виждат ли нивото, най-малкото ВЕЦ поддържат. После идват горските и ловните надзиратели - няма начин някой да не е забелязал какво се случва април - май - юни. От служителите на язовира предполагам също има пернишки граждани. Това на ниско ниво. После идва шеф на ВиК, зам. кмет по нещо си, общински съветници и кмет. Те къде са спали или не са смеели да се обадят където и когато трябва? Чак като се изтупа тази черга, може да се търси виновен по софийските килимчета.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Таквоз, не е доразбрала нещо Яхниева...
    Според мен данните които изнесе относно Вец-а и "Стомана" и изводите от тях, звучат разумно. Нереално ми е по-скоро твоето твърдение, че домакинствата на Зуница и съгражданите му, видиш ли щото са големи тарикати, са източили цял язовир с пикливото си потребление. Това е същото, когато за намалената популация на рибата в даден водоем обвиняват въдичарите, а не мрежарите. Но всеки вярва в това, в което иска...
    А относно 2001 и 2019, то през 2001 едва ли е бил изпуснат половината обем на язовира, заради ремонт на стената

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    ...са източили цял язовир с пикливото си потребление...изпуснат половината обем на язовира, заради ремонт на стената
    "Пикливото потребление" е 1,7 млн. тона месечно по официални данни. Тези данни /официалните/ обикновено са занижени, щото едни пари и едни загуби... Пък по време на ремонта на стената има сателитни снимки, на които язовирО си е пълен, празен става по-късно.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    "Пикливото потребление" е 1,7 млн. тона месечно по официални данни. Тези данни /официалните/ обикновено са занижени, щото едни пари и едни загуби... Пък по време на ремонта на стената има сателитни снимки, на които язовирО си е пълен, празен става по-късно.
    струва ми се доста малко 1.7млн. м3, това потребление само на домакинствата ли е или включва и т.нар. "загуби"? А нали не си забравил че става дума за язовир, не за езеро? Колко млн. тона се вливат месечно от река Струма в този язовир имаш ли данни или пресмятал ли си? аз не мога да смятам с толкова големи цифри, но за теб не би трябвало да е проблем и ще се справиш. Примерно при отток 5м3/сек.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    ...струва ми се доста малко 1.7млн. м3, това потребление само на домакинствата ли е или включва и т.нар. "загуби"?...
    Включва всичко, барабар с водата на заводите. Обема на язовира теоретично е 25 млн. тона, мъртвия обем е 2,5 млн, обикновено го пълнят до 20 млн. тона. Следователно, използваемия обем практически е 17,5 млн. Потреблението е 1,7 млн. по данните за намалението на обема в периода, в който притока е минимален и може да се пренебрегне /зимните студени месеци/. Тоест, вероятно е по-голямо, но не с много, но нека го смятаме да е по-малкото. През 2018 започва с 13 млн. тона наличност, точат го, пълни се, накрая на годината завършва пак с 13 млн. Следователно притокът му за 12 месеца / знаейки разхода/ е поне 20,5 млн. През 2019 започва с 13 млн, точат го по същия начин, но завършва почти на мъртъв обем 3 млн. тона. Тоест притокът му е недостатъчен - с 11 млн. по-малко. Защо - ами валежите са били по-малко. Справка в метеоданните за София показва 50% по-малко валежи през 2019 в сравнение с 2018 г - горе долу наполовина е по-малък и притокът на язовира. Ясна индикация за това е имало април-май, когато язовира е трябвало да се напълни до 20 млн. тона, но това не се е случило. Кой го е проспал, се пита в задачата?

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.08.2018
    Кой го е проспал, се пита в задачата?
    Диспечера или който и да е там, дето командва дъждовете. Дъжда предвиден за Перник, дойде и се изсипа над нас. Явна грешка. Ние си имаме рекичка и доволно вода и за пиене и за поливане. Имаме си и открит рудник за...благородни метали. Абе всичко си е както трябва. Ся, ако дъжда си беше паднал над Перник, перничани щяха да си имат вода а ние освен всички благинки, щяхме да си имаме и риба в реката..
    Пустата му риба след дъжда взе че изчезна. Докато спадне нивото и се избистри водата, не остана нито една рибка, ни жива ни мъртва. А беше фрашкано с риба, въпреки бракониерите. Още преди години някои се съмняваха, протести имаше... Водачът на протеста постъпи на работа във фирмата и ние се успокоихме. Някои казват, че водата намаляла затова изчезнала рибата. Е да, ама аз ходих и над въпросния "обект". Там се събират два притока и...в тях риба си има..
    Сега видя ли кой е виновен. Ако дъжда си беше валял където трябва, перничани щяха да имат вода а аз риба...

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •