https://pchelari.com/forum/showthrea...ll=1#post54317
И
"иван кънев до Пчеларство
"ПЧЕЛАРИ РУСЕ" инициираме мълчалив протест на ПЧЕЛНИТЕ ЖИЛЕТКИ от 6-9 февруари 2020 г. по време на изложението в Плевен.
ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ
на
„ПЧЕЛНИТЕ ЖИЛЕТКИ“
Българските пчелари с носенето на сигнална светлоотразителна жилетка от 6 до 9 февруари 2020 година, изразяваме своя протест срещу:
1. Неизпълнението на поети ангажименти относно нормативна база.
2. Опитите за заблуда относно нормативната база.
3. Продължаващото несъответствие в нормативната уредба касаеща настаняването на пчелините и изобщо в нормативната база в нейната цялост.
4. Липсата на защита и контрол, на произведеният български мед от смесване с чуждестранен такъв.
5. Мълчаливият отказ от страна на Министерството на Финансите за данъчни и осигурителни облекчения.
6. Недостатъчната работа от страна на МЗХГ и изискването от ЕС на нужното подпомагане на сектор Пчеларство.
7. Липсата на адекватен стратегически план за сектора.
Тъй като всичко това води до упадък в сектора, продължаващ вече няколко поредни години и логично ще доведе до колапс и крах в пчеларството, ако не се вземат сериозни мерки за предотвратяване.
Пчелари Русе"
Нещата май се повтарят!
Само аз ли не разбирам какво е "нормативната база"? Визирам точки 1., 2. и 3. По-точно, само аз ли не разбирам точките 1., 2. и 3
За какви ангажименти относно нормативната база става на въпрос?
Предполагам става въпрос за някакви промени, ама кой, кога, защо и какви промени е внесъл, и кога, и от кого са обсъждани???
Възможно ли е някои да са наясно, с неяснотиите за мен, а предполагам и за други?
Тогава в една България ли живеем или в две?![]()