Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
...успешно проведена "операция" с включени в нея всички нива на изпълнителната власт, ти питаш защо никой не протестира.Скоростта на операцията е уникална.За по-малко от година се източва язовир.Кой нормален човек ще го повярва в подобна наглост на власт имащите? Ама е факт!...
За всяко нещо трябва да има мотив, изгода за някого. В твоите постове развиваш теорията, че изгодата е за ВЕЦ-а на "Пчелина". Демек, пускали са яко и безотчетно вода от "Студена" под формата на гарантиран речен отток, за да има вода в "Пчелина", от който работи депесарския ВЕЦ. Нещо не ми се вярва това да е вярно. Първо, формално въпросния ВЕЦ има разрешение да ползва точно определено количество вода от "Пчелина". Не съм наясно само ако водата е повече и язовира прелива, дали подават на ВЕЦ-а преливащата вода или се спазва разрешеното му количество. Второ - колко пари изкарва въпросния ВЕЦ, че да си струва сегашният скандал, от който последствията за управляващите /ГЕРБ и ДПС/ може да са сериозни. Може да се разровят старите истории около "Напоителни системи", Мирослав Найденов, Георги Харизанов и изравянето за скраб на тръбите и помпените станции в цяла България. Оттогава има разни висящи проверки на прокуратурата, които са забравени и потулени. Също имаше такива за миниВЕЦ-овете, които изникнаха като гъби след дъжд с европейски пари, пък после ги субсидираха двойно с преференциална изкупна цена. Всички те не са на случайни хора, замесени са и от опозицията.
Затова по-вероятно ми се вижда всичко да е от глупост и некадърност на назначените "калинки" на възлови постове. Затова и написах, че трябва да се протестира навреме, а не да търсим виновни, като се обърне колата.