Добро начало
0 / 2 = 0
Аз през тази година съм -X пари, а ти -X време. И двамата сме +Опит
2 / 2 = 1
На мен ми се иска хората, които работят да получават заплата и накрая идва деленето на печалба/дивидент.
Иска се любов за да направиш деца. За да отглеждаш пчелни семейства и да произвеждаш мед (сигурно има точна дума за това) се искат знания, майсторлък, сръчност и финанси.
Така работят инвестициите. Аз придобивам X% от компанията за сумата от Y пари, тоест тези Y пари са налични за ползване. Аз и другите акционери(тези 1, 2, 3 и т.н. човека, които доприсанят със знанията си) решаваме как ще се използват и каква ни е целта.
Решаваме:
10% за заплати например.
50% за производството
20% маркетинг
20% друго
Идва краят на годината и виждаме, че сме изкарали Y пари и решаваме, че 50% ще реинвестираме, а другите 50% ще си раздадем като дивидент според участието в дружеството.
Моето мислене не е експлоататорско. Така се инвестира в ИТ бизнес(или поне много много близко) (1 кръг) и мисля, че е доста честно и подходящо и в случая.
На едро няма да продаваме. Медът е луксозен продукт и не може да се продава като кисело мляко или картофи. Идеята е да се продава точния продукт на точните хора. Тук разбира се отиват онези 20% маркетинг разходи.
Продажбата на едро е най-лесното, но и най-прецакващото производителя. Никога не бих правил бизнес, в който трябва да нахраня посредниците. Смятам, че ако някой ще купи мед за 20лв. кг, то искам нашата кооперация да прибере 20лв - 5лв рекалама и доставка = 15лв например.
За Startup идеята и подхода се изискват 3 неща:
1. Знания
2. Инвеститор
3. Топки
Е и съзнанието, че може да е провал.

Цитат