Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
Мен ме брой към хвалещите! Поздрави и успех!
Добро начало

Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
Аз имам една загадка: - както разбрах от Вас финансите, а от нас/мен останалото и делим. Та, ще са ми необходими един тон захар от Вас. От мен работата по пчелина и накрая годината сушева като тази която мина и мед - ниц. В случая какво делим?
0 / 2 = 0
Аз през тази година съм -X пари, а ти -X време. И двамата сме +Опит

Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
Друга загадка: От Вас един тон захар, а от мен работата по пчелина. Годината този път е добра, че и много добра. Изкарвам два тона мед. В случая какво делим?
2 / 2 = 1
На мен ми се иска хората, които работят да получават заплата и накрая идва деленето на печалба/дивидент.

Цитат Първоначално публикувано от smsi-h Виж публикацията
Не... Няма да се получи нищо свястно и хубаво. Виждам нещата единствено негативно.Ще се окажеш в положението на поредния търтей, живеещ на гърба на истинския носител на познанието и истинския работник-роб. Във всички случаи ти ще поръчваш музиката, щото ще я плащаш и онези другите ще ги прекарваш тънко-тънко. Ще си навлечеш тежка карма бе човеко!

Разбирам да си поне информационно ангажиран с пчелите в поколенията преди теб - баща, дядо, вуйчо, чичо,-или пък да имаш поне няколко години образование или стаж по пчеларство... Тогава ще бъдеш поне малко присъщо ангажиран, заинтересован и обичащ пчелите. Без любов към пчелите, без себеотдаване поне малко,нищо няма да стане! Забрави за идеята, ще сбъркаш! Законите на парите не правят пчеларство и дейност около него, то изисква преди всичко любов!
Иска се любов за да направиш деца. За да отглеждаш пчелни семейства и да произвеждаш мед (сигурно има точна дума за това) се искат знания, майсторлък, сръчност и финанси.
Така работят инвестициите. Аз придобивам X% от компанията за сумата от Y пари, тоест тези Y пари са налични за ползване. Аз и другите акционери(тези 1, 2, 3 и т.н. човека, които доприсанят със знанията си) решаваме как ще се използват и каква ни е целта.
Решаваме:
10% за заплати например.
50% за производството
20% маркетинг
20% друго
Идва краят на годината и виждаме, че сме изкарали Y пари и решаваме, че 50% ще реинвестираме, а другите 50% ще си раздадем като дивидент според участието в дружеството.

Моето мислене не е експлоататорско. Така се инвестира в ИТ бизнес(или поне много много близко) (1 кръг) и мисля, че е доста честно и подходящо и в случая.

Цитат Първоначално публикувано от Filyov Виж публикацията
Чиста продукция, донякъде се припокрива с понятието био, което всъщност означава поне два пъти по малък добив от конвенционалното пчеларство. Най-много био пчелари има в плевенска област, въпреки че там основно е интензивно земеделие, но дори те изкарват например при добра година двайсетина кг мед, в сравенение с конвенционалните пчелари от същата област - около 40 кг. Ако обаче пчелинът е на съвсем чисто място някъде по балканите, добивите може и да паднат до десетина кг. Цените на едро не са много по-различни, на дребно има смисъл, но тук вече стои въпросът с намирането на пазар.
На едро няма да продаваме. Медът е луксозен продукт и не може да се продава като кисело мляко или картофи. Идеята е да се продава точния продукт на точните хора. Тук разбира се отиват онези 20% маркетинг разходи.

Продажбата на едро е най-лесното, но и най-прецакващото производителя. Никога не бих правил бизнес, в който трябва да нахраня посредниците. Смятам, че ако някой ще купи мед за 20лв. кг, то искам нашата кооперация да прибере 20лв - 5лв рекалама и доставка = 15лв например.

Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
Разсипа Startup идеята!
За Startup идеята и подхода се изискват 3 неща:
1. Знания
2. Инвеститор
3. Топки

Е и съзнанието, че може да е провал.