Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 2387

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ха, ти май беше на друго мнение. Една , единна, супер-дупер организация, мечтата на БГ пчеларя. Е , я ми отворете очите, как тази организация ще накара дадена фирма да купува мед, че и на каква цена.
    Това с разните ми там организации ми се струва пунта мара. Само създаване на някакви мързеливи структури и намиране на работа на некадърници. Ако ще има такива, то да си вършат работата както трябва, без постоянните задни мисли, което няма как да стане. Ще дам един пример от близкото минало. Имаше един човек който минаваше по улицата всеки ден и викаше: - ица берееем, ица берееем. Та този човек носеше и едно еталонче с което събираше Ицата по качество и съответно вадеше парите и плащаше на място. 5-7-10 стотинки. Еееее, що сладолед съм опапкал от друг такъв пък търговец на сладолед с мотор - слагайки сладоледа на око, но никога като, че не ни лъжеше, а дори и повечко слагаше. Та каква организация трябва да има? Остави хората да работят без да им се месиш кой знае колко в работата и след това като искаш мини по улицата с камиона и: - мед събиииирам, меееед събирам. И изкупуваш меда с еталончето, а не да го грабнеш както винаги на цената на полифлорен, макар, че не ми е ясно защо полифлорният да е с най - ниска цена? Ако ме пита мен някой, аз бих казал, че този мед трябва да е най - скъпият. Но както и да е. Та не се искат кой знае какви структури, а се иска СЪЗНАТЕЛНА/СЪВЕСТНА работа. Хайде стига, че стана нещо като утопия.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Така разсъждават днешните псевдодемократи. Без обединение няма спасение. В цяла Европа имат по една централна организация. И тук е така. Защо ли, нашата цена е най-ниска?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Задължителна пчеларска организация не може да има. Аз само искам да дам пример, че всеки за себе си не ставаше до сега. И за това може би трябва да опитаме всички заедно. За себе си проблема съм го решил. Но без закон и ред просперитет не може да има. Ние самите не искаме да плащаме дължимото на държавата, а искаме тя да плаща на нас? Просто предлагам алтернатива. Иначе само мрънкаме и намираме кусури на всички около себе си. А това не е градивно според мен. Предлагайте варианти за развитие и може и да изровим кучето. Без констатации на жестоката българска действителност.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    ...Предлагайте варианти за развитие и може и да изровим кучето. Без констатации на жестоката българска действителност.
    Положението е безвъзвратно изтървано, констатация от личен опит. Живеещите в един вход не могат да се обединят около етажната собственост, в която живеят, какво остава да искаме от тези хора да се организират в нещо повече от това. Трябва да си минем по реда, да ни пати главата и ако оцелеем като нация - току-виж ни узрели тиквите за общи каузи и цели. Пак за Мойсей се сещам.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Положението е безвъзвратно изтървано, констатация от личен опит. Живеещите в един вход не могат да се обединят около етажната собственост, в която живеят, какво остава да искаме от тези хора да се организират в нещо повече от това. Трябва да си минем по реда, да ни пати главата и ако оцелеем като нация - току-виж ни узрели тиквите за общи каузи и цели. Пак за Мойсей се сещам.
    За съжаление си прав! Но както виждаш от сегашната дискусия всеки търси кусури в другите, но не и във себе си. Никой не предлага решение, а само пита и чака наготово да започне да дрънка. Ще видя ли поне едно смислено предложение? Не! Българския пчелар е царя на питането. Дай му да задава въпроси и му гледай сеира.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Никой не предлага решение, а само пита и чака наготово .
    Дават се решения и то много, но като че ли не ги виждаме. Така ни е по - изгодно. Пример: - дава се предложение да не се раздават субсидии. И то много хора са против. Дава се предложение да се дават по малко, но на всички - е, пак не се чува. Та, има всичко, но търсим само което ни е изгодно.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Дават се решения и то много, но като че ли не ги виждаме. Така ни е по - изгодно. Пример: - дава се предложение да не се раздават субсидии. И то много хора са против. Дава се предложение да се дават по малко, но на всички - е, пак не се чува. Та, има всичко, но търсим само което ни е изгодно.
    Говоря за участващите в настоящия чат. Да разбирам ли, че ти предлагаш да се спрат субсидиите?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Задължителна пчеларска организация не може да има. Аз само искам да дам пример, че всеки за себе си не ставаше до сега. И за това може би трябва да опитаме всички заедно. За себе си проблема съм го решил. Но без закон и ред просперитет не може да има. Ние самите не искаме да плащаме дължимото на държавата, а искаме тя да плаща на нас? Просто предлагам алтернатива. Иначе само мрънкаме и намираме кусури на всички около себе си. А това не е градивно според мен. Предлагайте варианти за развитие и може и да изровим кучето. Без констатации на жестоката българска действителност.
    Така и не каза за какъв закон, ред и контрол мечтаеш. Така и не разбрах, каква алтернатива предлагаш. И моля без форма -" НИЕ", аз си плащам всичко, което дължа на държавата.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Така и не каза за какъв закон, ред и контрол мечтаеш. Така и не разбрах, каква алтернатива предлагаш. И моля без форма -" НИЕ", аз си плащам всичко, което дължа на държавата.
    Специално за теб, макар че няма особен смисъл ще поясня. Именно липсата на формата НИЕ ни докара до настоящия хал.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Специално за теб, макар че няма особен смисъл ще поясня. Именно липсата на формата НИЕ ни докара до настоящия хал.

Не приятелю, лакомията ВИ докара до този хал. Повярвахте, че ще станете милионери от пчеларство. Сега ревете ,като вдовици за .....

пп. нали знаеш- присъстващите тук правят изключение.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •