Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 150

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Ами няма как да ти се дадат официално, защото закона забранява внасянето и развъждането на чужди пчелни раси. Не че не се прави. Както и всичко останало у нас. Затова такава информация се споделя лично. Законите и институциите реагират пост фактум. Превенцията им е чужда. Трябва някой да умре и готово.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Заслужил Автор
    Регистриран
    27.06.2018
    Пчеларски район
    Тунджа-Марица
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Ами няма как да ти се дадат официално, защото закона забранява внасянето и развъждането на чужди пчелни раси. Не че не се прави. Както и всичко останало у нас. Затова такава информация се споделя лично. Законите и институциите реагират пост фактум. Превенцията им е чужда. Трябва някой да умре и готово.
    Аиде стига с тия конспираций и интриги. Що си мислиш че местната (нашата) пчела не прави пило и не внася прашец на 6* C ? Просто и тука трябва да се селектира и работи.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от FreeBSD Виж публикацията
    Аиде стига с тия конспираций и интриги. Що си мислиш че местната (нашата) пчела не прави пило и не внася прашец на 6* C ? Просто и тука трябва да се селектира и работи.
    За селекцията си прав. Ако англичаните не бяха си внесли ген, как щяха да си решат проблема с пчелите? Ако животновъдите не ползват чуждите постижения в селекция, а зърнарите посевно зърно от нам си къде, щяха ли да са конкурентно способни? Ние, тарикатски сме записали ”само БМП”. И какво, ”на гол тумбак, чифт пищови, на голи цици лисици”. Ето ти причина за конспирация. За да не сме ”С цървули по дивия запад”.
    Този пост е редактиран от rumenggr; 07.12.2019 в 02:10.

Заслужил Автор
    Регистриран
    27.06.2018
    Пчеларски район
    Тунджа-Марица
    От три пчелина и около двеста кошера имам само 7-8 който видимо усилено вкарват прашец и раборят на 6-8 *C в облъчно и мъгливо време.Всичко друго излиза когато слънцето се покаже за малко. 5 от семейството червенеят/жълтеят, 3 сивеят/чернеят,маркирал съм ги ако изпролетят силни мисля да ги ползвам за разплод.Все пак е някакъв подбор.

Заслужил Автор
    Регистриран
    27.06.2018
    Пчеларски район
    Тунджа-Марица
    Има ли колеги който имат интерес да си "обменят материал" ?
    Имам направени отводки,ако някой желае може да пробваме.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •