Тя ползата ще е от опрашването. Така че, меда е просто пример. И без това май няма начин да се субсидира директно меда. Така че, да ги дадат за опрашване. За него само трябва да има пчели в кошерите. Мен сто лева за тази цел ме устройва.
Тя ползата ще е от опрашването. Така че, меда е просто пример. И без това май няма начин да се субсидира директно меда. Така че, да ги дадат за опрашване. За него само трябва да има пчели в кошерите. Мен сто лева за тази цел ме устройва.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Всичко може, но не става от днес за утре. Иска се модел, който да се следва в дългогодишен план. Стратегия на пчеларския сектор в България. Дори и да звучи метафорично. Не случайно казват, че една лъжа повторена сто пъти накрая става истина. Ако се обединим около тази идея защо да не стане?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Като се попълнят свободните за пчелини места, мераклиите за нови ще трябва не да създават, а само да си купят съществуващ пчелин. Цената за правото на пчелин ще се вдигне, в пчеларските сдружения ще се влиза с връзки, места за пчелини ще почнат да се създават по втория начин, ще почнат да мерят с рулетките колко точно е разстоянието от един пчелин до друг, ще има спорове откъде ще се мери - от най-издадената част на крайния кошер ли или от оградата. Тъкмо ще измерят и недоволния ще премести малко кошера и хайде отначало. Има неща /като забраната на псуването например/, които не бива да се регламентират, защото това води до повече проблеми, отколкото ако няма регламент. А и пак казвам - каквито и закони да има, трябва да има критична маса от хора, които държат на спазването им. У нас такава маса от хора няма - всеки иска другите да спазват закона, а той, ако може, да минава метър. Налагането на закони с насилие води до други крайности - налага се да има насилници, а те от своя страна веднага поставят себе си над закона. Законите и съдилищата са създадени да пазят слабите от силните, ако и у нас да ги прилагаме наобратно по посочената по-горе причина.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))