Към момента Южно Американския мед не е по евтин от нашия. На борсата в Щатите е поне 2.3 долара.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Баш си е по-евтин - 4 лв франко пристанище, отиваш и товариш. Това да направиш еднородна партида опакован и изследван мед, годен за краен клиент, да не става без разходи? Значи, на нашите 4 лв изкупна цена тези разходи ги слагаме отгоре и на пристанище Амстердам вече е неконкурентен по цена с много. Колко точно са тези разходи си знаят търговците изкупвачи, които много обичаме да мразим. Те обаче, за разлика от енергото, не са монополисти, конкурират се помежду си и нямат къде да мърдат в маржа между купува и продава. Ама ти си го знаеш това де, казвам го за непознаващите практиките по изкупуване на всякакви аграрни стоки от първичен производител. А примери за мошеници и измамници ще намерите във всички браншове, пчеларския няма как да прави изключение.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Истината е някъде там Чанко. Може вярно да е хубав нашия, но да го представят като чужд, а за бг мед да се показва нещо вносно с дръпнати очи. Може нашия да е шедьовър, но да се меша с нещо гадно, но евтино и да се получава посредствен продукт, който да не може да впечатли Запада. А може и изобщо да не е нещо супер-дупер БГ меда, а на нас само да ни се иска да е такъв, кой знае, варианти бол![]()
Без да се счита за хвалба, не ми е това целта, но в малкото случаи когато чужденци са яли от меда ми, са се скъсвали да го хвалят. Де да знам, може да е и от добро възпитание, но поне приказките са еднотипни. "Много ароматен, не сме яли такъв". То и затова си има обяснение де. Като си купят от магазина някой дважди блендиран и трижди разтапян, какъв аромат да има?![]()
Сривът на потребителското търсене е новия икономически вампир!
Ни чесън ни тамян помагат с енергийните ( слънчевите, лунните и дървените) що годе можеш да опиташ да се защитиш но за гореописания кръволок не виждам противодействие.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))