Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 554

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Не ви държа сметка но може ли да ви задам един въпрос. Една седмица вашия мед (нашия) с марката Родна стряха беше на промоция в Лидл ако не се лъжа от 10 лв на 7 лв да речем че го приемам, но после следващата седмица пак беше на промоция на цена 5 лв и 20 ст. Та въпроса ми е къде е Киро на кирия и какво се цели с тази промо цена от 5 лв и 20 ст. Може би да се ликвидира пазара на производителите които продават на дребно. Питам чисто информативно, спазвам добрия тон и по никакъв начин не се заяждам с вас

Янев, понеже не ти отговориха конкретно, ще ти кажа,че тези хора режат клона, на който са стъпили.Сриването на цената на меда в България, ще удари най-вече търговците, защото пчеларите ще си сменят попрището, и тогава от кого ще купуват мед?! 5,20 лв. на дребно е нереална цена за български мед , от където и да го погледнеш. А това с рекламирането на меда ми звучи меко казано смешно......

Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Янев, понеже не ти отговориха конкретно, ще ти кажа,че тези хора режат клона, на който са стъпили.Сриването на цената на меда в България, ще удари най-вече търговците, защото пчеларите ще си сменят попрището, и тогава от кого ще купуват мед?! 5,20 лв. на дребно е нереална цена за български мед , от където и да го погледнеш. А това с рекламирането на меда ми звучи меко казано смешно......
    Благодаря. То и сега няма голяма върволица от желаещи да продават на тази цена. Но за жалост закупчиците не искат да го разберат, че на тази цена, Пчелар няма как да гледа семейство продавайки 3-4-5 тона мед на тази цена и или ще сменят занаята, ще се откажат или и ще смъкнат цените на дребно, такива каквито си искат и пак ще вземат по добра цена от предлаганата едрова цена. Назрял е момента когато не си струва блъскането а по добре да си седиш някъде на заплата на климатика! Най ми хареса довода им че видите ли ние спомагаме за популяризиране на Българския пчелен мед. Мислех че поне тази ни роля не са отнели а то какво излезе
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Честно да си призная,заглавието на таз тема по правдоподобно ще ми "звучи" "Въпроси/отговори -г-н Матеев"!
    Амаааа,може и да греша.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Честно да си призная,заглавието на таз тема по правдоподобно ще ми "звучи" "Въпроси/отговори -г-н Матеев"!
    Амаааа,може и да греша.
    Еха, заинтригува ме Майсторе

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Еха, заинтригува ме Майсторе
    Дерзай момко!"Бий им по една инжекция" и ще се убедиш,че ДНК-то им съвпада...а може и да греша!

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.07.2016
    Пчеларски район
    Любимец
    Мен пък най ме кефи предварителния им анализ, не германския. И особено органолептичния.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.10.2010
    Пчеларски район
    Севлиевски
    А пък мен ме интересува защо нито една от другите уж големи фирми не се включи в нито една тема по повод изкупуването на мед.

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Абе Рости, тя истината може много лесно да излезе наяве. Отиваш в Лидъл, купуваш си от въпросното бурканче и го изпращаш еди къде си, за предпочитане в чужбина, за изследване. Бас хващам, че ще има заместители на мед.

Това в приказките на Апит-д... с ДДС-то, хм... Ясно е, че държавата прехвърля пари от единия джоб в другия под формата на данък ДДС, и покрай прехвърлянките винаги накрая е ощетен крайния потребител на дребно, ама не мога да осъзная, какво ги бърка ДДС-то Апитрейд за крайната цена за редовия потребител в Лидъл. Аз ли съм толкова прост и сляп, че недовиждам картелно споразумение между Апитрейд и Лидъл, щото са станали адвокати защитници на Лидъл, или наистина няма такова, бах м--му, иди че го разбери как е!

Плюс това, прекрасно знаем, от публикации от преди няколко години, с какви "чудесни" договори големите вериги магазини ангажират българските производители, за да се продава продукцията на точно тези производители в тези магазини, т.е. да им продават на загуба, под себестойността понякога. Ако им продавате на загуба, кажете си го бе, какво, горния очи за такива като Лидъл няма ли? Ми като сте толкова честни, айде публикувайте договора си с Лидъл, за да стане пределно ясно как се образува крайната цена и да стане ясно, на каква цена им продавате вие меда си, и, боже господи, да видим, с какви такси ви обвързват, за да ви продават меда. Леле, ако горния ви гледа в момента, има да ви се чуди, отде толкоз акъл за такива търговски тарикатлъци, щото той определено е нямал намерение да ви създава чак толкова хитри. От последните ви публикации не прозира, напълно прозрачни сте, че старателно полагате усилия да криете информация, ама умря това време, когато се лъжеха хората.

Пък от друга страна, се е заформила полезна дискусия, поне се вижда кой кой е и това е от полза за бъдещето. Определено, Апитрейд, в позицията си адвокат защитник на Лидъл, не са на страната на редовия пчелар производител. И въобще, какво толкова сте се загрижили на германците, български вериги магазини нямаме ли си? Ако искахте да правите ракламна капмания с български мед, щяхте да настъпите едновременно във всички вериги магазини в България, а не само в Лидъл, което пък говори за слабия ви мениждмънт и слаб търговски нюх. Не се ли сещате, колко е елементарно, когато продадете меда си във всички големи вериги едновременно, ще има истинска конкуренция между тях и истинската цена ще се регулира от само себе си, а щом предлагате само в една верига магазини определено има някаква нередност.

Абе Апитрейд, още в началото на такава рекламна кампания ли ще има такива проблеми? Просто изяснете позицията си, защо се явявате защитници на германската Лидъл?

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Цитат Първоначално публикувано от smsi-h Виж публикацията
    Абе Рости, тя истината може много лесно да излезе наяве. Отиваш в Лидъл, купуваш си от въпросното бурканче и го изпращаш еди къде си, за предпочитане в чужбина, за изследване. Бас хващам, че ще има заместители на мед.

Това в приказките на Апит-д... с ДДС-то, хм... Ясно е, че държавата прехвърля пари от единия джоб в другия под формата на данък ДДС, и покрай прехвърлянките винаги накрая е ощетен крайния потребител на дребно, ама не мога да осъзная, какво ги бърка ДДС-то Апитрейд за крайната цена за редовия потребител в Лидъл. Аз ли съм толкова прост и сляп, че недовиждам картелно споразумение между Апитрейд и Лидъл, щото са станали адвокати защитници на Лидъл, или наистина няма такова, бах м--му, иди че го разбери как е!

Плюс това, прекрасно знаем, от публикации от преди няколко години, с какви "чудесни" договори големите вериги магазини ангажират българските производители, за да се продава продукцията на точно тези производители в тези магазини, т.е. да им продават на загуба, под себестойността понякога. Ако им продавате на загуба, кажете си го бе, какво, горния очи за такива като Лидъл няма ли? Ми като сте толкова честни, айде публикувайте договора си с Лидъл, за да стане пределно ясно как се образува крайната цена и да стане ясно, на каква цена им продавате вие меда си, и, боже господи, да видим, с какви такси ви обвързват, за да ви продават меда. Леле, ако горния ви гледа в момента, има да ви се чуди, отде толкоз акъл за такива търговски тарикатлъци, щото той определено е нямал намерение да ви създава чак толкова хитри. От последните ви публикации не прозира, напълно прозрачни сте, че старателно полагате усилия да криете информация, ама умря това време, когато се лъжеха хората.

Пък от друга страна, се е заформила полезна дискусия, поне се вижда кой кой е и това е от полза за бъдещето. Определено, Апитрейд, в позицията си адвокат защитник на Лидъл, не са на страната на редовия пчелар производител. И въобще, какво толкова сте се загрижили на германците, български вериги магазини нямаме ли си? Ако искахте да правите ракламна капмания с български мед, щяхте да настъпите едновременно във всички вериги магазини в България, а не само в Лидъл, което пък говори за слабия ви мениждмънт и слаб търговски нюх. Не се ли сещате, колко е елементарно, когато продадете меда си във всички големи вериги едновременно, ще има истинска конкуренция между тях и истинската цена ще се регулира от само себе си, а щом предлагате само в една верига магазини определено има някаква нередност.

Абе Апитрейд, още в началото на такава рекламна кампания ли ще има такива проблеми? Просто изяснете позицията си, защо се явявате защитници на германската Лидъл?
    Напълно ли си заровихте главите в пясъка? Алоу-у-у-у... има ли някой там?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •