Здарвейте, Апитрейд. Радвам се че можем да проведем този разговор открито и евентуално с факти. Моето твърдение за силно подозрение, че няма начин меда предлаган в Акция от Лидъл и "произведен" от вас да е български полифлорен мед се базира на следните факти и сметки. До 04.11 обявената от вас изкупна цена е 4,00 лева за мед докаран при вас. Всички знаем, че имате честно отношение и закупувате мед на цената която е бил доставен при вас без значение каква е тя в момента на реалното заплащане на меда. Обикновено заплащането е 40-45 дни след датата на доставката заради пробите които правите. От това следва че до 20.12 вие разполагате с български мед изкупен на цена 4,00 лева. Не е съм сигурен колко ви струва пакетажа, но ще си позволя да предположа 0,25 буркан, 0,05 капачка, 0,04 етикет, 0,05 втечняване и хомогенизиране, разход за труд 0,10 други разходи 0,05. Тоест продукта Родна стряха достигна цена 4,54 лв. + 20% ддс това е 5,45 лв. вероятно ще кажете на труда не се слага ДДС и на втечняването, но там пък има осигуровки и амортизации така, че сметката е долу горе такава за мен. Колкото и добър търговец да е Лидъл не виждам как ще продава продукт на загуба. Аз имам 13 години опит в търговията с хранителни стоки и чудесно знам че при нормални условия надценката е 15-20 % а в условия на акция е около 5%. Ето така достигнах до заключението че нещо не е в ред. Преди доста време когато пуснахте мед Родна стряха и обявихте цени над 10,00лв на кг бях единствения който ви защити и отново направи подобна сметка за да покаже, че това е нормална цена. За съжаление сега не мога да кажа това.
Ако оставим сметките на страна, тъй като те са ваша финансова тайна, а аз само мога да предполагам какви са и разговора ще стигне до никъде, нека ви задам въпроса така. След като цената на едро се срина и вие чудесно осъзнавате, че на сегашните нива не може да става и дума за профисионално та дори и пчеларство за допълнителен доход, защо посегнахте с тази акция и на последния лъч надежда който ни остана- продажбите на дребно? Както казахте във вашия пост вие и Лидъл сте сериозни търговци и поне вие няма начин да не си давате сметка, че с такива действия тотално затривате хората без които не можете- производителите на стоката с която търгувате. За ме остава само един единствен отговор и той е че имате възможност да ползвате други доставки. Ако не съм прав, че се радвам да ме оборите.

П.П. да наистина тази година работих с Апитрейд за пръв път. Всичко беше точно както е уговорено, без никакви неприятности. Казаха ми условията, приех ги и нямаше никакво шикалкавене, забавяне и т.н.