Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 580

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от Mladenoff Виж публикацията
    Няма маломерни пити - висчко е почти пълно.

Пилото е разхвърляно защото кошерът е задръстен - от 10 септември до 30 октомври двата кошера изпиха 40 литра инвертен сироп и накрая вече не го искаха защото бяха запълнили всичко. Реших че няма проблем да ги задръстя преди зимата за да се запасят добре. За снимките ще го имам предвид при следващото отваряне, но то ще краят на януари, началото на февруари за да им сложа сухата храна с тимола. Всички оставени в кошерите пити са запълнени на над 80 процента с мед, инвертен сироп де.
    Послушай ги!Имай мярка,защото сега се получи:-Преработка и подредба на инверта–разход на енергия.На пълни пити по-трудно се събират и топлят и пак разход.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Ако няма достатъчно празни килийки за зимуване ако не цуфишат ще се мъчат като грешни дяволи с три пъти по голям разход на енергия.
    Цитат Първоначално публикувано от mici-92 Виж публикацията
    Послушай ги!Имай мярка,защото сега се получи:-Преработка и подредба на инверта–разход на енергия.На пълни пити по-трудно се събират и топлят и пак разход.
    Ако изобщо ги стоплят. Зимата пчелите ползват 2,4 до 3,2 кг. мед, всичко останало е камъни които те трябва да затоплят. Дори си мисля, че Младенов ще остане без пчели, ако всичко това остане в кошера, но той ги стеснява та има шанс.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Ако изобщо ги стоплят. Зимата пчелите ползват 2,4 до 3,2 кг. мед, всичко останало е камъни които те трябва да затоплят. Дори си мисля, че Младенов ще остане без пчели, ако всичко това остане в кошера, но той ги стеснява та има шанс.
    Ако ги стесни и нямат празни килийки ще дадът фира при едно по сериозно застудяване.Трябва да сложи пити под плодника но ако има по голяма разлика от 10 мм. прехвърлянето е стрес с повишение на температурата на кълбото - понякога не става .Ако е само един плодник ( забравих колко бяха пчелите) то бива бива ама 20 л. Инверт си е цифра.
    Ама знам ли

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Ако ги стесни и нямат празни килийки ще дадът фира при едно по сериозно застудяване.Трябва да сложи пити под плодника но ако има по голяма разлика от 10 мм. прехвърлянето е стрес с повишение на температурата на кълбото - понякога не става .Ако е само един плодник ( забравих колко бяха пчелите) то бива бива ама 20 л. Инверт си е цифра.
    Ама знам ли
    Няма лошо, че меда е в повече от това което им е необходимо, но трябва да има на какво да легнат пчелите. Ако се свият до толкова, че да са върху мед, става сложно. Понякога много хубаво не е на хубаво. Аз им оставям толкова, колкото са си събрали в плодника - 3,5,8,15, но не ги стеснявам. И повече да е меда, има къде да се преместят, а те се местят там където той е близко до тях. Е, понякога не се преместват от фактори разни, но не може всичко да е точно.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    А ако сложи питата запълнена 20 процента в средата на гнездото, а от съседните разпечата по 1/4 от долу, няма ли да се получи някакво преразпределение?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •