Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 82

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    05.11.2019
    Благодаря отново на всички с предложенията и мненията! Смятам, че добих обща представа, но не съм и очаквал друго, все пак живеем в България. Може би на този етап ще ми е трудно да започвам каквото и да било, тъй като смятам, че отговорността за каквото и да е животно/животни е голяма и трябва да се започва подобно начинание само ако си сигурен, че можеш да се грижиш за тях. Питането ми беше чисто информативно, тъй като от доста време си го мисля. Все пак ще разчитам за опитен пчелар, който ми дал първоначални насоки и знания, ще по прочета някоя друга книжка. Активният сезон на работата ми съвпада с този за грижите за пчелите - от ранна пролет до късна есен пътувам из цяла България /археолог съм/. Когато натрупам достатъчно знания бих опитал с няколко кошера, а в дългосрочен план - каквото времето покаже. Поздрави и благодаря на всички, които писаха, не очаквах, че ще има подобен отзвук тази тема. Явно всички тук сте отзивчиви, затова запаред ако реша да предприема нещо ще чета подробно темите тук и ще питам, ако изникне някакъв проблем. Поздрави и лека вечер, а теста за алкохол съм го минал отдавна, предвид родния ми край и професията ми . Наздраве!

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Radi91 Виж публикацията
    .... Активният сезон на работата ми съвпада с този за грижите за пчелите - от ранна пролет до късна есен пътувам из цяла България /археолог съм/. Когато натрупам достатъчно знания бих опитал с няколко кошера, а в дългосрочен план - каквото времето покаже....
    Като ходиш да копаш насам-натам, слагай по едно капанче за рояци.
    По-бързо ще натрупаш знания.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Няма да стане пчелар от теб, професията ти е пречка. И , не се прави тест за алкохол, а за алергия от пчелна отрова. Твърдият алкохол е за противоотрова.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Края на април и Май месец ако не може да ходиш до пчелите ще ти се роят и бягат и не си е работа.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Няма да стане пчелар от теб, професията ти е пречка. И , не се прави тест за алкохол, а за алергия от пчелна отрова. Твърдият алкохол е за противоотрова.
    Не разбра ли?Той се тествал всеки ден.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Аз познавам и двете дейности много добре, пчеларството и археологията. Вече доста години се занимавам професионално с пчеларство, и съм магистър археолог от СУ. Моят съвет е да се отдадеш на науката за сега, защити докторантурата, пчеларството няма да избяга. Ако само и единствено те интересува печалбата от пчелите, не гледай пчели ,а търгувай с пчелни продукти, щом си способен да създадеш собствен бранд.
    За слабото семейство пашата винаги е слаба, за силното винаги е обилна.

Автор
    Регистриран
    03.02.2019
    Пчеларски район
    с. Варвара, обл. Пазарджик
    Ако наистина имаш желание, няма смисъл да чакаш години, взимаш си няколко кошерчета, чисто любителски, в движение ще се учиш, ще добиеш опит. Все пак преценката си е твоя

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Голям интерес към пчеларството напоследък!!!...може и има файда/стабилни доходи, за да се ориентират хората към пчелите....може би пък и ние да не му разбираме - това пък е съвсем друг въпрос!!

Потребител
    Регистриран
    23.04.2012
    Пчеларски район
    Ихтиманска Средна Гора
    Не мисля,че ще ти се получат нещата ако подхождаш към пчеларството като към бизнес! Трябва да има и страст ...да те влече,както при риболова и лова. Поне първоначално,докато понаучиш за живота им,защото началото е трудно на моменти и ако нямаш по-дълбок интерес...само ще си загубиш времето.Едва след този период ще може да прецениш, да ли да си изкарваш прехраната с това! Моят съвет е да си вземеш първоначално максимум 2-3 кошера...другото времето ще покаже

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Някакъв мъж бил инвалид, защото преди време го бил газил влак. Седи си у дома с децата, правят си чай. По някое време чайника започва да свири - направо като локомотив. Мъжа скача, взима чайника и започва да го блъска в стената. Децата викат:
    - Ама татко, какво правиш?
    - Деца, тия гадини трябва да се убиват докато са още малки!

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •