Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 187

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Абе и аз това се чудя сега ли е времето за посхранване за запас.
    Ама знам ли то това днешното ни климат като климат ни пчели като пчели.
    Тази година както върви може да се внася още храна под формата на сироп. Пчелите носят все още прашец и няма проблем от износване. А това което няма да го запечатат ще се ползва още до края на декември, ако не и по - рано.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Тази година както върви може да се внася още храна под формата на сироп. Пчелите носят все още прашец и няма проблем от износване. А това което няма да го запечатат ще се ползва още до края на декември, ако не и по - рано.
    Трябва ли да съобразим освен с принос на прашец да има принос и на нектар както и наличие на пило.
    Има ли ограничение в силата на семействата и как трябва да го сложим като количество, концентрация и интервали м/у храненията.
    Не оспорвам, че може да се даде по това време захарен сироп ама силно консервативната ми личност е притеснена от гореизложените питанки.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Трябва ли да съобразим освен с принос на прашец да има принос и на нектар както и наличие на пило.
    Има ли ограничение в силата на семействата и как трябва да го сложим като количество, концентрация и интервали м/у храненията.
    Не оспорвам, че може да се даде по това време захарен сироп ама силно консервативната ми личност е притеснена от гореизложените питанки.
    При наличие на прашец е логично да има и някакво количество нектар, но той може да се добави и от пчеларя при необходимост и той да регулира количеството, интервалите и концентрацията.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •