Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 2387

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Казах Ви и по горе, пчелите не летят нахалос. Няма ли поне малко смисъл/паша не летят. Усещат природата не като диво прасе дет рови за корени и трюфели постоянно, а по друг начин. Направете си експеримент с едно семейство и му арестувайте майката. Ама вземете най-лютото на пчелина, и после го наблюдавайте. Най-малкото ще разберете, че пчелите не са баш това което пише в книгите...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Казах Ви и по горе, пчелите не летят нахалос.
    Ник,има отворен кошер,не един,а няколко под ред,без да бързам.В това безпашие,на отворен кошер на момента биха налетели крадци..Това ми направи впечатление и в същото време,инвазия на пчелояди,каквато не бях виждал и чувал до сега.Какво трябва да си помисля в такъв момент???
    п.п."нарояването" на оси и подобни е в пряка зависимост от нектароотделнето в района за годината.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Ник,има отворен кошер,не един,а няколко под ред,без да бързам.В това безпашие,на отворен кошер на момента биха налетели крадци..Това ми направи впечатление и в същото време,инвазия на пчелояди,каквато не бях виждал и чувал до сега.Какво трябва да си помисля в такъв момент???
    п.п."нарояването" на оси и подобни е в пряка зависимост от нектароотделнето в района за годината.
    Ачо, имаш повече стаж от мен и съответно наблюдения, но аз миналата година почти нямах пчелояди, но тплкова оси не съм и сънувал. Тази година пчелоядите са в норма, че и отгоре, а оси и в гроздето почти няма. Не е като да не е нямало нектарооделяне тази година, за разлика от предната дето едвам оцапах центрофугата...

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •