Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    27.06.2018
    Пчеларски район
    Тунджа-Марица
    Рой по това време излиза заради акара.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.10.2010
    Пчеларски район
    Севлиевски
    Не само.Най вече от самосмяна или някое оплодно духнало.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от FreeBSD Виж публикацията
    Рой по това време излиза заради акара.
    Понякога изпадате в заблуждения, които веднага могат да се проверят. Рояк може и от молец да се получи, но всичко си има някакво обяснение и то трябва да се намери. Затова казах, че трябва да се провери от кой кошер е и да се помогне и на двата. Защо? Защото има вероятност да се е роил както казах заради смяна на майката, която вероятно са убили. Сега и роя и основното семейство са с нови майки и трябва да се провери дали ще започнат да снасят. Ако е необходимо и редовно подхранване за да могат да снесат голямо количество пило, за да изкарат зимата. Стесняване на кошерите и още куп други неща, които предполагам се знаят, а ако ли не - да се пита.

Заслужил Автор
    Регистриран
    27.06.2018
    Пчеларски район
    Тунджа-Марица
    Колега,при самосмените по това време майка и дъщеря съжитетелстват,даже и до пролетта.От молец да рой,трудна работа,. Това с проверките и помощите опира до броя и начина на работа.
    Иначе за подхранването,сега му е времето и за приемането и за лекарствата,падне ли температурата си е загуба.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от FreeBSD Виж публикацията
    Колега,при самосмените по това време майка и дъщеря съжитетелстват,даже и до пролетта.
    Това виждал ли си го? Защото аз не съм пчелар от вчера, но такова чудо не съм виждал. А гледам добре.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Това виждал ли си го? Защото аз не съм пчелар от вчера, но такова чудо не съм виждал. А гледам добре.
    В пчеларството има едно много съществено нещо - този казал, онзи рекъл и.... Аз също не съм го виждал това чудо, а някои дори снимки показват, та си мисля дъл' не е фокус.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Рой по- това време на годината навярно е от зор някакъв а другия месец и по- другия от страшен зор или по- скоро смрътна опасност.
    Най вероятно двете явления са различни защото са с различна клиника и различно описани.
    А ако е самосмяна защо ще трепят старата майка каква им е логиката на пчелите не разбирам това тяхно ирационално поведение.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Рой по- това време на годината навярно е от зор някакъв а другия месец и по- другия от страшен зор или по- скоро смрътна опасност.
    Най вероятно двете явления са различни защото са с различна клиника и различно описани.
    А ако е самосмяна защо ще трепят старата майка каква им е логиката на пчелите не разбирам това тяхно ирационално поведение.
    Защо сменят старата с нова? Ами за да се поднови, а както добре знаеш от книгите - кралят умря, да живее кралят. Ти да си чувал да управляват двама крале едновременно?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Защо сменят старата с нова? Ами за да се поднови, а както добре знаеш от книгите - кралят умря, да живее кралят. Ти да си чувал да управляват двама крале едновременно?
    Ами то хора и пчели не са сходни организми.Аз си мисля, че пчелите се движат от инстинкти и ми се струва, че не е нормално да ликвидират старата майка преди да е пронесла новата.Мисля, че е логично поведение, ама знам ли.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Ами то хора и пчели не са сходни организми.Аз си мисля, че пчелите се движат от инстинкти и ми се струва, че не е нормално да ликвидират старата майка преди да е пронесла новата.Мисля, че е логично поведение, ама знам ли.
    Ако е така, то често трябва да виждаме две майки в кошера, а такова чудо виждат само "професионалистите". А такива като нас, които имат доста кошери, боравят с пчели вече много години, ровят постоянно кошерите и уви - нямат тоз късмет да видят, а както казах - не са слепи. Чудна работа. Ама така е. Който се хваща на глупостите на Друмев, скоро и караконджули ще започне да вижда.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •