Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Иван_Барабан Виж публикацията
    Аз пък вчера хванах рой на две рамки с млада майка, на какво може да се дължи този феномен в тази част на годината?!
    Сменя на майката. Ако знаеш от кой кошер е рояка, провери и там дали има майка. След това следиш за успешно оплождане.

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Сменя на майката. Ако знаеш от кой кошер е рояка, провери и там дали има майка. След това следиш за успешно оплождане.
    Проверих 3-4, в които се съмнявах - не беше от тях. Другата седмица ще гледам останалите.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    В събота махна и последните магазини, на последния пчелин. Меда който извадих, беше от отводките направени преди слънчогледа, след слънчогледа им сложих магазин. Пчелите спокойни, но заради пчелоядите и сушата пазят входа!

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Бих казал, че е виновен ретроградния Меркирии, но по- скоро са виновни слънчевите бури ( що народ се издави на морето) та един рояк няма да излети нали има електричество в пчелния клуб и в самите пчели по точно космите им, а тия зимните са бая рошави.

Заслужил Автор
    Регистриран
    27.06.2018
    Пчеларски район
    Тунджа-Марица
    Рой по това време излиза заради акара.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.10.2010
    Пчеларски район
    Севлиевски
    Не само.Най вече от самосмяна или някое оплодно духнало.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от FreeBSD Виж публикацията
    Рой по това време излиза заради акара.
    Понякога изпадате в заблуждения, които веднага могат да се проверят. Рояк може и от молец да се получи, но всичко си има някакво обяснение и то трябва да се намери. Затова казах, че трябва да се провери от кой кошер е и да се помогне и на двата. Защо? Защото има вероятност да се е роил както казах заради смяна на майката, която вероятно са убили. Сега и роя и основното семейство са с нови майки и трябва да се провери дали ще започнат да снасят. Ако е необходимо и редовно подхранване за да могат да снесат голямо количество пило, за да изкарат зимата. Стесняване на кошерите и още куп други неща, които предполагам се знаят, а ако ли не - да се пита.

Заслужил Автор
    Регистриран
    27.06.2018
    Пчеларски район
    Тунджа-Марица
    Колега,при самосмените по това време майка и дъщеря съжитетелстват,даже и до пролетта.От молец да рой,трудна работа,. Това с проверките и помощите опира до броя и начина на работа.
    Иначе за подхранването,сега му е времето и за приемането и за лекарствата,падне ли температурата си е загуба.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от FreeBSD Виж публикацията
    Колега,при самосмените по това време майка и дъщеря съжитетелстват,даже и до пролетта.
    Това виждал ли си го? Защото аз не съм пчелар от вчера, но такова чудо не съм виждал. А гледам добре.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Това виждал ли си го? Защото аз не съм пчелар от вчера, но такова чудо не съм виждал. А гледам добре.
    В пчеларството има едно много съществено нещо - този казал, онзи рекъл и.... Аз също не съм го виждал това чудо, а някои дори снимки показват, та си мисля дъл' не е фокус.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •