Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Не знам при вас как е положението колеги, но при мен толкова акар не си спомням да е имало доста години.Първо третирах с турските ленти Gold Varoa.Резултата в повечето семейства беше задоволителен , но имах няколко семейства с нито един паднал акар, и като ги прегледах ,видях,че има акар.Викам си щом го виждам значи няма полза от тези ленти.Купих си оксалис и още не бях третирал,ходих на събора на Беклемето и един приятел ми препоръча Furmitom(плаки с мравчена киселина), та взех и от него да го пробвам.Третирах 10 семейства с Фурмитом, а другите с оксалис.Бяха минали два дни и като видях колко акар е паднал ме заболя главата.И от двата препарата падна доста акар.Чистих ги веднъж контролните ленти, но продължава да пада и се чудя дали да не ги мина с ОК, защото акар има.Знам,че едно поколение не се третира 2 пъти с ОК, но имам един приятел, който ги третира поне 4-5 пъти годишно и при него акар няма и ми каза,че няма проблем.
    Така или иначе ще ги третирам с ОК октомври в края или началото на ноември когато няма пило.
    Моля за съвети.

п.с.видях по земята пълзящи безкрили пчели,което не бях виждал до момента.

Заслужил Автор
    Регистриран
    27.06.2018
    Пчеларски район
    Тунджа-Марица
    Като имаш инвазия що се чудиш още ,мини ги с Тактик/амитраз за да не ревеш на пролетта.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Аз пък познавам доста пчелари, които ползват кумафос, повтарят с амитраз, а накрая ръсят с оксалова! То и цигарите разправят, че са вредни ама ....
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Аз пък познавам доста пчелари, които ползват кумафос, повтарят с амитраз, а накрая ръсят с оксалова! То и цигарите разправят, че са вредни ама ....
    И аз познавам много пчелари дето се оплакват , че цените на меда били ниски и се чудят защо?
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    И аз познавам много пчелари дето се оплакват , че цените на меда били ниски и се чудят защо?
    Да. И то искрено се учудват? Аз вика никакви антибиотици не съм ползвал.....

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Да. И то искрено се учудват? Аз вика никакви антибиотици не съм ползвал.....
    "Човек сам що си направи , цяло село да се сбере не може!"
    До някъде се радвам , че има такива "колеги". Пазарната ниша за качествен мед е свободна.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    "Човек сам що си направи , цяло село да се сбере не може!"
    До някъде се радвам , че има такива "колеги". Пазарната ниша за качествен мед е свободна.
    То пък една ниша? Я да беше някой каньон!

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Така или иначе ще ги третирам с ОК октомври в края или началото на ноември когато няма пило.
    Моля за съвети.
    Правилно си се ориентирал към мравчената сега и оксаловата после , аз си ползвам фурмитом и оксалис точно по тая схема и поне според мен, двете са велик тандем.
    Не ви трябват тъпите лентички с не съвсем ясни съставки и съмнителни резултати. Лично мнение.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Не знам при вас как е положението колеги, но при мен толкова акар не си спомням да е имало доста години.Първо третирах с турските ленти Gold Varoa.Резултата в повечето семейства беше задоволителен , но имах няколко семейства с нито един паднал акар, и като ги прегледах ,видях,че има акар.Викам си щом го виждам значи няма полза от тези ленти.Купих си оксалис и още не бях третирал,ходих на събора на Беклемето и един приятел ми препоръча Furmitom(плаки с мравчена киселина), та взех и от него да го пробвам.Третирах 10 семейства с Фурмитом, а другите с оксалис.Бяха минали два дни и като видях колко акар е паднал ме заболя главата.И от двата препарата падна доста акар.Чистих ги веднъж контролните ленти, но продължава да пада и се чудя дали да не ги мина с ОК, защото акар има.Знам,че едно поколение не се третира 2 пъти с ОК, но имам един приятел, който ги третира поне 4-5 пъти годишно и при него акар няма и ми каза,че няма проблем.
    Моля за съвети.

п.с.видях по земята пълзящи безкрили пчели,което не бях виждал до момента.
    Ице, прилагай тежка артилерия, защото работата явно не е добре при теб. Месец след третирането с плаките, направи проверка на майките!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз се отказах от всякакви готови продукти, просто ефекта е много малък. Оксалова, мравчена и амитраз, това е истината за мен.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •