Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Първа приятна изненада тази година. Тръгна магарешки бодил и извадих още по 1 магазин мед, това не го очаквах, даже мислех да прибирам магазините преди 15 дена.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Първа приятна изненада тази година. Тръгна магарешки бодил и извадих още по 1 магазин мед, това не го очаквах, даже мислех да прибирам магазините преди 15 дена.
    Nik, ти видя ли го по поляните този бодил? Август валя ли при теб? И на мен ми се е случвало в края на сезона да ме изненадат с мед и съм ходил да гледам от къде го събират и не съм намирал някакви сериозни площи с бодил. Уж нищо видимо не цъфти, а от някъде влачат. Имам съмнения, че звездоглавката пуска ама пак не излиза сметката.
    Иначе другата седмица отивам да омажа центрофугата за последно с едни оставени магазини мед и дано и аз открия от тези изненади.
    Медец

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от todor.mitkov Виж публикацията
    Nik, ти видя ли го по поляните този бодил? Август валя ли при теб? И на мен ми се е случвало в края на сезона да ме изненадат с мед и съм ходил да гледам от къде го събират и не съм намирал някакви сериозни площи с бодил. Уж нищо видимо не цъфти, а от някъде влачат. Имам съмнения, че звездоглавката пуска ама пак не излиза сметката.
    Иначе другата седмица отивам да омажа центрофугата за последно с едни оставени магазини мед и дано и аз открия от тези изненади.
    Не, само 20тина стръка около мен пълни с пчели и предполагам има някъде по поляните иначе нямам идея от какво да е. Валя края на юли за последно сега е суша и майките тотално са спрели да снасят, всичко излюпено се пълни с мед.

Автор
    Регистриран
    03.02.2019
    Пчеларски район
    с. Варвара, обл. Пазарджик
    И на мен ми е любопитно, как в тази суша, пчелите могат да съберат по цял магазин, но пък иначе медът от магарешки бодил си е доста приятен на вкус

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Filyov Виж публикацията
    И на мен ми е любопитно, как в тази суша, пчелите могат да съберат по цял магазин, но пък иначе медът от магарешки бодил си е доста приятен на вкус
    Аз си мислех, че качват мед от 1вия корпус понеже сформират кълбата в 2рия, но меда е тъмен и не е слънчоглед. И понеже всичко е изгоряло за това предполагам че е магарешки бодил. От каквото и да е, е добре дошъл тази лоша година!

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Ник,направи теста за манов мед със спирт и дестилирана вода,нищо,че не е черен.Ако ти замъти разтвора,може и да имам отговор.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (1 потребител (и) и 5 гост (и))

1. Йонко

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •