Първа приятна изненада тази година. Тръгна магарешки бодил и извадих още по 1 магазин мед, това не го очаквах, даже мислех да прибирам магазините преди 15 дена.
Първа приятна изненада тази година. Тръгна магарешки бодил и извадих още по 1 магазин мед, това не го очаквах, даже мислех да прибирам магазините преди 15 дена.
Nik, ти видя ли го по поляните този бодил? Август валя ли при теб? И на мен ми се е случвало в края на сезона да ме изненадат с мед и съм ходил да гледам от къде го събират и не съм намирал някакви сериозни площи с бодил. Уж нищо видимо не цъфти, а от някъде влачат. Имам съмнения, че звездоглавката пуска ама пак не излиза сметката.
Иначе другата седмица отивам да омажа центрофугата за последно с едни оставени магазини мед и дано и аз открия от тези изненади.
Медец
И на мен ми е любопитно, как в тази суша, пчелите могат да съберат по цял магазин, но пък иначе медът от магарешки бодил си е доста приятен на вкус![]()
Ник,направи теста за манов мед със спирт и дестилирана вода,нищо,че не е черен.Ако ти замъти разтвора,може и да имам отговор.
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (1 потребител (и) и 5 гост (и))