Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 202

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    https://pchelari.com/forum/showthrea...l=1#post147488

Миналата година обсъждахме Варо Мед. Знам, че сега е рано за него, миналата година го използвах края на Август/началото на Септември.

Някой ползвал ли е PolyVar yellow? И този препарат е на основа флуметрин, но 275мг на лента не е ли много? Вярно, че се употребява по по-различен начин, ама пак.

http://vkasis.com/product/polyvar-ye...i-var-297.html

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    ... Някой ползвал ли е PolyVar yellow? И този препарат е на основа флуметрин, но 275мг на лента не е ли много? Вярно, че се употребява по по-различен начин, ама пак.

http://vkasis.com/product/polyvar-ye...i-var-297.html
    Категорично не бих го ползвал.Ако 12мг. химия може по ред причини да се преглътне, то 300мг. направо задавят.Та основното предимство на флуметрина и минималната доза в сравнение с другите отрови.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Категорично не бих го ползвал.Ако 12мг. химия може по ред причини да се преглътне, то 300мг. направо задавят.Та основното предимство на флуметрина и минималната доза в сравнение с другите отрови.
    Само да обърна внимание, че този препарат се използва малко по-различно. Според описанието плаките са на дупки, самите плаки се поставят на входа на кошера, може би нещо като миши предпазители, така че пчелите да преминават през тези дупки като по този начин активното вещество се разнася из кошера. На листовката също е отбелязано, че активната съставка не се изпарява.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Само да обърна внимание, че този препарат се използва малко по-различно. Според описанието плаките са на дупки, самите плаки се поставят на входа на кошера, може би нещо като миши предпазители, така че пчелите да преминават през тези дупки като по този начин активното вещество се разнася из кошера. На листовката също е отбелязано, че активната съставка не се изпарява.
    Тоя тип лечебни вещества не се изпаряват.Дори проблема при тях е ,че се натрупват.Целта на производителя е била по-пълно обхващане на пчелната популация от лекарствената субстанция.Повече пчели да контактуват с нея.За мене веднага се появява въпроса: Колко голяма доза получава пчелата?Ако предположим, че влезе и излезе от кошера 1000 пъти, то поетата от нея доза ще е 2000 пъти над тая, която би поела при преминаване веднъж по лентичката.А това еднократно преминаване е напълно достатъчно да убие акара върху нея.Знаем , че разликата между лекарството и отровата е в дозата.Не стават ли загубите , загуби от отравяне , вместо загуби от акар?
    Относно количеството химикали в кошера, мисля , че няма смисъл да го коментираме.Колкото е по-малко , толкова е по-добре.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Тоя тип лечебни вещества не се изпаряват.Дори проблема при тях е ,че се натрупват.Целта на производителя е била по-пълно обхващане на пчелната популация от лекарствената субстанция.Повече пчели да контактуват с нея.За мене веднага се появява въпроса: Колко голяма доза получава пчелата?Ако предположим, че влезе и излезе от кошера 1000 пъти, то поетата от нея доза ще е 2000 пъти над тая, която би поела при преминаване веднъж по лентичката.А това еднократно преминаване е напълно достатъчно да убие акара върху нея.Знаем , че разликата между лекарството и отровата е в дозата.Не стават ли загубите , загуби от отравяне , вместо загуби от акар?
    Относно количеството химикали в кошера, мисля , че няма смисъл да го коментираме.Колкото е по-малко , толкова е по-добре.
    При този начин колко пчели контактуват с препарата? 1/3, останалите се очаква да контактуват с тях. Предполагам, че се мисли, че отдавайки препарат на останалите, то ще губят част от него, но колко? Все едно мен да ме навали дъжд и някой да се облегне до мен. Колко вода ще ми отнеме, че аз да стана по сух? Просто налучкват ”специалистите” и измислят какви ли не методи. Да не говорим, че повечето са с цел печалба.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    ... Да не говорим, че повечето са с цел печалба.
    Точно в центъра на мишената! 10-ка!

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.07.2016
    Пчеларски район
    Западен Вр.Балкан
    Един колега беше написал следното:

"Поръсването с брашно има по голям ефект,ако дъното е мрежесто.Поръсването с каквото и да е брашно ,действието е едно и също-предизвиква сърбежи,както у пчелата,така и у кърлежа.Пчелите се пощят и така пада акара,а акара, за да се почеши,изважда хубота от пчелата...и така се отзовава на дъното на кошера.А там има 2 възможности:1.ако дъното е плътно,след като се почеши,яхва първата удобна пчела.2.ако дъното е мрежесто,акара пада долу..Най вероятно и тук някои акари успяват да пропълзят горе...."

Та въпроса ми е - Третирали ли сте с брашно?
    Реших да живея вечно. Засега всичко върви добре.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Да не говорим, че повечето са с цел печалба.
    А... повечето? Аз пък мислех, че всички са с цел печалба.

Аз все пак си останах на АпиЛайф Вар за Август и Варо Мед за октомври.
    Времето малко захладня, но АЛВ тази година е съвсем пресен и доста мирише. Надявам се да свърши работа първоначално.

Да не би да има някаква забрана за продаване на препарати он-лайн? Всички магазини, от които пазарувам, са свалили лекарствата от листите си и вече не може да се поръчва он-лайн. Та трябваше да се разкарвам.

Който още не е почивал тази година - приятна ваканция и хубаво време. Аз отивам да почивам и дано да няма пожари повече
    Чао, хора, и до скоро

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    ...Да не би да има някаква забрана за продаване на препарати он-лайн? Всички магазини, от които пазарувам, са свалили лекарствата от листите си и вече не може да се поръчва он-лайн. Та трябваше да се разкарвам. ...
    Чао, хора, и до скоро
    По закон лекарствени препарати могат да продават само ветеринарите или във ветеринарните аптеки.Явно има някаква акция срещу интернет търговците в момента.
    Почивай ползотворно!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •