Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 202

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Аз вече рисково наслагах Голд.С всичките си предубеждения към турските стоки. Това което успях да разбера за производителя е, че е търговец на препарати за земеделие и животновъдство.Млада фирма с млади хора.За технология на производството нищо.До тук отрицателни данни.Като добавим и измисленото "еко" с флуметрина, извън всички класации.Допускам, че е лоша маркетингова политика, продиктувана от неопитност.
    Положителното в, което ми се ще да вярвам е написано върху опаковката. Освен 3мг. флуметрин съдържа и доста природни масла.Предписаното количество от две ленти на кошер е два пъти по-малко флуметрин от предписаното третиране с Варостоп.Предписаното поставяне в двата края на кошера предполага съобразяване с тимола в лентите.А флуметринът е синтетичният пиретроид за, който от години търся сериозна информация за резистентност на акара или кумулиране във восъка или кошера.До момента не съм попаднал на подобни данни.Това , че дозата флуметрин е два пъти по-малка и наличието на етерични масла ме заинтригува и го изпробвам от сега.Има време и за едно третиране с О.К. което ще покаже колко е ефективен Голд. Злато или ще ми "върже тенеке". За всеки случай имам и тимол, който може да оставя да презимува в единия край на кошера.
    Не е рисково , аз съм доволен от миналогодишното третиране август.Тъй като не разчитам да изчистя акара с тях, а само да намаля акара в кошерите.Аз ги сложих отгоре върху рамките и пчелите ги изядоха след това.Наистина пише , че има доста масла и флуметрин.Няма комафос и пише, че е био. Според теб може ли да се третира преди да съм махнал магазините с тези ленти?
    Все още са големи жеги и не смея да махна магазините, за да не прегрея някой кошер.
    Меда извадих но на върналите пити пак хвърлят по малко нектар, само за бела дето се вика.Ще трябва да правя едно последно вадене.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    ... Според теб може ли да се третира преди да съм махнал магазините с тези ленти?
    Все още са големи жеги и не смея да махна магазините, за да не прегрея някой кошер.
    Меда извадих но на върналите пити пак хвърлят по малко нектар, само за бела дето се вика.Ще трябва да правя едно последно вадене.
    От чисто принципни съображения бих свалил магазините.От години го правя така. Махам магазина , слагам лекарство.Не толкова строго погледнато флуметрина от тия лентички практически не преминава в меда. Натрупването във восъка е нищожно и за срок от 10 и повече години.Това при доза от3,6 мг. на лентичка и 4 лентички на кошер.Добрата пчеларска практика изисква смяна на 1/3 от питите всяка година.Шансът за остатъци в меда става още по-малък.А и дозата от 3мг. на лентичка и 2 бр. на кошер е още по-малка.Направо да си го кажем флуметрин няма като вредна добавка в кошера.Поне това разбрах от статията, която даде колегата.
    По това време на годината при добри външни условия мисля, че само мравчената може да постигне силен ефект.Но с температурите си е направо убийство да я сложи човек. Ако ти е възможно извади питите и остави магазините.В тоя случай спокойно може да сложиш лентичките.Целта е да няма контакт на лечебното вещество с питите.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •