Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 202

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    03.02.2019
    Пчеларски район
    с. Варвара, обл. Пазарджик
    https://www.ema.europa.eu/en/documen...roducts_en.pdf

Да, и се натрупва във восъка - установени са количества до 3000mg/kg.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Filyov Виж публикацията
    https://www.ema.europa.eu/en/documen...roducts_en.pdf

Да, и се натрупва във восъка - установени са количества до 3000mg/kg.
    Когато пчелните семейства са били изложени на ивици, импрегнирани с флуметрин през пролетта, преди зимата ипо време на потока на нектар съдържанието на флуметрин в восък от проксимални гребени е 30, 40 и 90
    µg / kg съответно. Най-високата концентрация на флуметрин, открит в пчелен восък, е 130 µg / kg, намерено
    в проба от кошер, обработен през периода на нектарния поток. Във всички тези изследвания, където мед
    пробите са оценени, констатира се, че концентрацията на флуметрин в мед е под аналитичната
    граница на откриване (1 до 2 µg / kg). Прехвърлянето на флуметрин от пчелен восък в мед беше незначително, но
    остатъците в пчелния восък могат да се натрупат, ако восъкът се използва повторно за няколко години. Остатъци до 61
    µg / kg флуметрин са открити във восък от кошери, които са били третирани ежегодно за приблизително 10години. При изследване за наблюдение на остатъчни вещества не са открити остатъци от флуметрин в проби от мед
    в различни европейски страни, но в пчелен восък са открити остатъци до 3000 µg / kg. Най-
    CVMP отбелязва, че регулирането на допустимите концентрации на флуметрин в пчелния восък е въпрос
    за отделни държави-членки.
    Преводът е на чичко Гугъл.

Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    За добро или зло над 15 г. третирам август само с варостоп, от 2014г. добавих и ноември накапване с О.К., напролет вече взех да по прескачам третирането през година, тая за пръв път на едното място с пчели слагах турските голд, а на другите нищо.Все сам си решава ама крайностите са зловредни според мен било с много химия било с много биоработи.Ама това си е мое мнение.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    За добро или зло над 15 г. третирам август само с варостоп, от 2014г. добавих и ноември накапване с О.К., напролет вече взех да по прескачам третирането през година, тая за пръв път на едното място с пчели слагах турските голд, а на другите нищо.Все сам си решава ама крайностите са зловредни според мен било с много химия било с много биоработи.Ама това си е мое мнение.
    Жоре, за мен варостопа е крайно неефективен.Преди -5-6 години след варостопа третирах със "superstrips" и като видях колко падна след него и се отказах от него. Дано не съм прекалено предубеден, но един приятел след третиране с варостоп остана без кошери.
    Миналото лято третирах с турските(Gold varoa) и съм доста доволен от резултата, макар,че след ОК октомври пак пада доста.Но за намаляване на инвазията на акара според мен турските като цена/качество си заслужават.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Жоре, за мен варостопа е крайно неефективен.Преди -5-6 години след варостопа третирах със "superstrips" и като видях колко падна след него и се отказах от него. Дано не съм прекалено предубеден, но един приятел след третиране с варостоп остана без кошери.
    Миналото лято третирах с турските(Gold varoa) и съм доста доволен от резултата, макар,че след ОК октомври пак пада доста.Но за намаляване на инвазията на акара според мен турските като цена/качество си заслужават.
    Ами не ме учудва просто казах, че от 2005г. е с варостоп със сигурност и оше няколко години преди това тъщата пак само това е слагала.Знам, че рано или йъсно ще изрева на зла гад ама и Данчо с тая оксалова де се трътлези цяло лято ,душове да им прави и после безкрили и пълзящи бол не го разумем

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Ами не ме учудва просто казах, че от 2005г. е с варостоп със сигурност и оше няколко години преди това тъщата пак само това е слагала.Знам, че рано или йъсно ще изрева на зла гад ама и Данчо с тая оксалова де се трътлези цяло лято ,душове да им прави и после безкрили и пълзящи бол не го разумем

Горещо е за ОК в момента според мен, иначе е най-доброто.Имам приятел , който минава с ОК на всяко вадене на мед и е доста доволен от резултата.Т.е. минава ги няколко пъти годишно.Според мен сменяй препарата, не позволявай да "изревеш" защото ще е за твоя сметка.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Горещо е за ОК в момента според мен, иначе е най-доброто.Имам приятел , който минава с ОК на всяко вадене на мед и е доста доволен от резултата.Т.е. минава ги няколко пъти годишно.Според мен сменяй препарата, не позволявай да "изревеш" защото ще е за твоя сметка.
    Разбирам те за какво говориш, но шопа в мен е по- силен от разума, а тои не ремонтира нещо де работи.
    П.П.От година чувам добри отзиви за О.К. с глицерин по аржентинска рецепта, разума на там ме води но сега пък мързела наделява

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Жоре, за мен варостопа е крайно неефективен.Преди -5-6 години след варостопа третирах със...
    Аз с оксалова киселина и от тогава не разчитам на варостоп.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    Аз с оксалова киселина и от тогава не разчитам на варостоп.

Задължително октомври минавам с ОК!

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Задължително октомври минавам с ОК!
    Обърни му внимание. Хубаво изследване!!!
    http://scientificbeekeeping.com/randys-varroa-model/

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •