Нямаш никакъв проблем.Първо ги свеждаш до толкова бройки , че като застанеш пред тях да можеш да ги обхванеш с поглед.После използваш въображението си и ги оцветяваш така , че да се запомнят.Пример: синичкия с бялата прелка и белия магазин.И така в същия дух.Като вадиш от един магазин.12 рамки са два пъти по 6 в центрофугата.Това в една тенджера и в стъклени големи буркани. Може да не ти се вярва, но различните семейства имат различни предпочитания към нектар и съответно и в меда има разлика.Предлагам на клиента мед от различни кошери и от който си избере от тоя получава.Когато са малък брой можеш да си разрешиш лукса да държиш мед в стъклен амбалаж и да знаеш кое от къде вадиш.Другото предимство е, че избягваш поцинкованите и пластмасови съдинки.
Виж с ония големи силни паши като акация и мана не знам как да се справиш.Такова чудо като поток от еднороден нектар при мене нямам. Животинките събират бавно и полека каквото им е сладко от гората , от полянката де що намерят из планината.За мене остава само да съм им благодарен за труда.
Дано съм ти бил от полза.![]()