Апетита приятелю, идва с яденето. Тоест, когато стигнеш определено ниво на отглеждане на пчелите, при което започваш да търсиш пазар на продукцията си, тогава ще разбереш. Сега се съсредоточи върху обучението за работа с пчелите и знай, че четенето без практика е нищо. В последствие ще установиш, че прочетеното неможе да приемеш за чиста монета. Винаги има изключение и когато ти се случи, се чудиш що така. Зуница ти каза - перифразирам, че трябва да научиш езика на пчелите, тогава ще имаш успех при работата си с тях, но до тогава чети, възприемай, мисли и прилагай!![]()
Както всяка бутикова стока е в ограничено количество.Не се купажира. Спазени са всички изисквания за материали ползвани в добива на продукта.Имам клиенти, които знаят от кой кошер е медът, който консумират.Имат предпочитания към първо, второ, трето вадене.Знаят цялата технология на добиване.И най-важното убедени са ,че това е точно техния мед и малцина са като тях.Това е накратко бутиков мед.Безкомпромисно качество продиктувано от нормите на природата.
Не ме разбирай неправилно.Не твърдя, че произвежданото съгласно изискванията на "Добрите пчеларски практики" е лошо или некачествено. В производството на големи обеми винаги се налагат компромиси (тенекии) най-широко разпространения.Ей такива "дреболии".![]()
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
А какъв сироп да слагам и колко време за стимулиране и а после и за запълване на запасите
Зарибих се от твоите природни норми и съм решил за напред да се опитам да ги приложа. Само ако може малко пояснение как са ти обозначени кошерите? С номерация ли са, по именно ли ги извикваш като при овцете, или са без инициали - аха кошера дето носи липа, ей онзи е мановия. Като ми дойде клиент и ми каже дай ми от моя мед - трето акациево вадене, да остане доволен. Благодаря!
Нямаш никакъв проблем.Първо ги свеждаш до толкова бройки , че като застанеш пред тях да можеш да ги обхванеш с поглед.После използваш въображението си и ги оцветяваш така , че да се запомнят.Пример: синичкия с бялата прелка и белия магазин.И така в същия дух.Като вадиш от един магазин.12 рамки са два пъти по 6 в центрофугата.Това в една тенджера и в стъклени големи буркани. Може да не ти се вярва, но различните семейства имат различни предпочитания към нектар и съответно и в меда има разлика.Предлагам на клиента мед от различни кошери и от който си избере от тоя получава.Когато са малък брой можеш да си разрешиш лукса да държиш мед в стъклен амбалаж и да знаеш кое от къде вадиш.Другото предимство е, че избягваш поцинкованите и пластмасови съдинки.
Виж с ония големи силни паши като акация и мана не знам как да се справиш.Такова чудо като поток от еднороден нектар при мене нямам. Животинките събират бавно и полека каквото им е сладко от гората , от полянката де що намерят из планината.За мене остава само да съм им благодарен за труда.
Дано съм ти бил от полза.![]()
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))