Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 202

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Мнения
    4,061
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Е тука проличава разликата между производителя на мед и любителя на бутиковия продукт пчелен мед!
    Аз мога да си разреша да "поглезя" и себе си и клиенти и пчели с продукт ,чиято технология е не дотам добивна, но е гарантирано най-високо качествена.
    Ех, Зуница, какво значи бутиков мед? Няма да ти опонирам, че да не подвеждаме питащия.

  2. #2
    Наблюдател
    Регистриран
    12.08.2019
    Мнения
    16
    Пчеларски район
    Дупница
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Ех, Зуница, какво значи бутиков мед? Няма да ти опонирам, че да не подвеждаме питащия.
    Нека чуем

  3. #3
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Мнения
    4,061
    Цитат Първоначално публикувано от Пчелата92 Виж публикацията
    Нека чуем
    Апетита приятелю, идва с яденето. Тоест, когато стигнеш определено ниво на отглеждане на пчелите, при което започваш да търсиш пазар на продукцията си, тогава ще разбереш. Сега се съсредоточи върху обучението за работа с пчелите и знай, че четенето без практика е нищо. В последствие ще установиш, че прочетеното неможе да приемеш за чиста монета. Винаги има изключение и когато ти се случи, се чудиш що така. Зуница ти каза - перифразирам, че трябва да научиш езика на пчелите, тогава ще имаш успех при работата си с тях, но до тогава чети, възприемай, мисли и прилагай!

  4. #4
    VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Мнения
    2,531
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Ех, Зуница, какво значи бутиков мед? Няма да ти опонирам, че да не подвеждаме питащия.
    Както всяка бутикова стока е в ограничено количество.Не се купажира. Спазени са всички изисквания за материали ползвани в добива на продукта.Имам клиенти, които знаят от кой кошер е медът, който консумират.Имат предпочитания към първо, второ, трето вадене.Знаят цялата технология на добиване.И най-важното убедени са ,че това е точно техния мед и малцина са като тях.Това е накратко бутиков мед.Безкомпромисно качество продиктувано от нормите на природата.
    Не ме разбирай неправилно.Не твърдя, че произвежданото съгласно изискванията на "Добрите пчеларски практики" е лошо или некачествено. В производството на големи обеми винаги се налагат компромиси (тенекии) най-широко разпространения.Ей такива "дреболии".
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

  5. #5
    Наблюдател
    Регистриран
    12.08.2019
    Мнения
    16
    Пчеларски район
    Дупница
    А какъв сироп да слагам и колко време за стимулиране и а после и за запълване на запасите

  6. #6
    Заслужил Автор
    Регистриран
    05.07.2016
    Мнения
    207
    Пчеларски район
    Любимец
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Имам клиенти, които знаят от кой кошер е медът, който консумират.Имат предпочитания към първо, второ, трето вадене.
    Зарибих се от твоите природни норми и съм решил за напред да се опитам да ги приложа. Само ако може малко пояснение как са ти обозначени кошерите? С номерация ли са, по именно ли ги извикваш като при овцете, или са без инициали - аха кошера дето носи липа, ей онзи е мановия. Като ми дойде клиент и ми каже дай ми от моя мед - трето акациево вадене, да остане доволен. Благодаря!

  7. #7
    VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Мнения
    2,531
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от ndm Виж публикацията
    Зарибих се от твоите природни норми и съм решил за напред да се опитам да ги приложа. Само ако може малко пояснение как са ти обозначени кошерите? С номерация ли са, по именно ли ги извикваш като при овцете, или са без инициали - аха кошера дето носи липа, ей онзи е мановия. Като ми дойде клиент и ми каже дай ми от моя мед - трето акациево вадене, да остане доволен. Благодаря!
    Нямаш никакъв проблем.Първо ги свеждаш до толкова бройки , че като застанеш пред тях да можеш да ги обхванеш с поглед.После използваш въображението си и ги оцветяваш така , че да се запомнят.Пример: синичкия с бялата прелка и белия магазин.И така в същия дух.Като вадиш от един магазин.12 рамки са два пъти по 6 в центрофугата.Това в една тенджера и в стъклени големи буркани. Може да не ти се вярва, но различните семейства имат различни предпочитания към нектар и съответно и в меда има разлика.Предлагам на клиента мед от различни кошери и от който си избере от тоя получава.Когато са малък брой можеш да си разрешиш лукса да държиш мед в стъклен амбалаж и да знаеш кое от къде вадиш.Другото предимство е, че избягваш поцинкованите и пластмасови съдинки.
    Виж с ония големи силни паши като акация и мана не знам как да се справиш.Такова чудо като поток от еднороден нектар при мене нямам. Животинките събират бавно и полека каквото им е сладко от гората , от полянката де що намерят из планината.За мене остава само да съм им благодарен за труда.
    Дано съм ти бил от полза.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •