Аз вече рисково наслагах Голд.С всичките си предубеждения към турските стоки. Това което успях да разбера за производителя е, че е търговец на препарати за земеделие и животновъдство.Млада фирма с млади хора.За технология на производството нищо.До тук отрицателни данни.Като добавим и измисленото "еко" с флуметрина, извън всички класации.Допускам, че е лоша маркетингова политика, продиктувана от неопитност.
Положителното в, което ми се ще да вярвам е написано върху опаковката. Освен 3мг. флуметрин съдържа и доста природни масла.Предписаното количество от две ленти на кошер е два пъти по-малко флуметрин от предписаното третиране с Варостоп.Предписаното поставяне в двата края на кошера предполага съобразяване с тимола в лентите.А флуметринът е синтетичният пиретроид за, който от години търся сериозна информация за резистентност на акара или кумулиране във восъка или кошера.До момента не съм попаднал на подобни данни.Това , че дозата флуметрин е два пъти по-малка и наличието на етерични масла ме заинтригува и го изпробвам от сега.Има време и за едно третиране с О.К. което ще покаже колко е ефективен Голд. Злато или ще ми "върже тенеке". За всеки случай имам и тимол, който може да оставя да презимува в единия край на кошера.