На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Знаех че си окумуш момче.Намери неща за които писа че няма как да станат/копито което съм постнал/.Ха сега,поразрови по–надълбоко,отпреди 89г. белким намериш дали са изкупували пчелна отрова тогава,как,за какви цели,кой./бих го направил и аз,но съм много неук с компютрите.Все докторски филми дават/.Сигурен съм че се изкупуваше такава и на добра,ама на много по –добра цена от меда и прашеца.Изключвам държавните пчелини,те си бяха сигурни.Каквото им заложат,това изпълняват.Ха поразрови,че да се успокоя–къде ли е отивала тази пчелна отрова?
Ами ти кажи къде е отивала, ако знаеш, за мен все още е загадка. То и кожи изкупуваха, и вълна, пък сега - нищо. Няма кой киреч да ти продаде, смениха се технологиите, ковач да търсиш - няма да намериш, за налъми да не говорим. Та е възможно и с пчелната отрова да е така. А относно цитираните ми мнения - не виждам противоречие. Продължавам да твърдя, че пазар на този продукт хипотетично може да има само за износ, но няма кой икономически изгодно да го сертифицира за целта.
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Всичко се крие в Сертификата. Не лош начин да командваш цели държави. Не мисля, че преди 40г в България е имало сертификати. Едно ОТК е решавало всичко.
Преди 1989 г. пчелната отрова се е ползвала за лечение в болници в София и Пловдив, но с пенсионирането на лекарите-специалисти изчезва и апитоксинотерапията - така се нарича лечението с апитоксин / пчелна отрова /. Методите са инжектиране на стандартизирани препарати, електрофореза, фонофореза, акупунктура с пчелна отрова. Ако е имало излишни количества се е изнасяла в чужбина.
Също като теб тъна в догадки!
Презумпцията на моите два поста е–до цитираната година/може и по–рано да са спрели да изкупуват/,пчелна отрова се е изкупувало наравно със змийската без сертификати и тем подобни на мн.добра цена.Вероятно за фармацията във БГ и целия СИВ.А напълно вероятно и за отвъд желязната завеса,след сертифициране както казваш и ти.
п.п.Кожи се изкупуват,киреч под път и над път,само да искаш,ковачи също,само трябва да отидеш на правилното място в точния час.А налъми също има,само че ги именуват с по–модерно име. Сабо на дървена подметка.Цяло лято чаткат по центъра на Ямбол с такива налъми.
Послеписа ми е отговор на твоето саркастично изречение/така го приемам/. Така че,всичко има.Само трябва да търсим на точното място.
Спомням си, че имаше по-рано разни мазила за ревматизъм и артрит. Оказва се че се ползва и за куп други болежки: https://nbps.press.bg/br23/5.htm
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Здравейте! Не съм пчелар все още, но използвам пчелни продукти за произвеждани от мен билкови продукти, билколечител съм. Интересува ме каква е цената на пчелната на отрова, предполагам на мл и към кой мога да се обърна, за да купя? Правя проучване за нов продукт и искам да пробвам на мен първо. Благодаря предварително!
Пч. отрова е много нестабилна.Както и да се съхранява,след седмица я "няма"...
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))