Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
Малка новост, поразпитах за пчелна отрова и разбрах, че тази година за вътрешни нужди е сертифицирана една партида двадесетина грама от наш институт за наш институт. Ще им стигне за 10 години За износ обаче този сертификат едва ли става.
Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
Пчелната отрова е консуматив за фармацевтичната промишленост. Там се употребява, но изискванията към такива продукти са, както може да се очаква - непостижими за обикновен пчелар. Пчелна отрова продават на нашия пазар мастити европейски институти, със съответния задължителен сертификат за анализ и главозамайваща цена. Няма как фармацевтично предприятие да вложи в лекарствен продукт пчелна отрова без такъв сертификат, ако ще без пари да им се предлага. А за да има такъв сертификат, съответния институт трябва да е оторизиран да прави такива анализи, което пък е едни пари, немислими за българска институция. Така че, пазар на пчелна отрова може да има само за износ към съответен търговец, снабдяващ оторизираните за сертифицирането и институти. Не че е невъзможно, ама точно от България да я купят, не ми се вярва.
Знаех че си окумуш момче.Намери неща за които писа че няма как да станат/копито което съм постнал/.Ха сега,поразрови по–надълбоко,отпреди 89г. белким намериш дали са изкупували пчелна отрова тогава,как,за какви цели,кой./бих го направил и аз,но съм много неук с компютрите.Все докторски филми дават/.Сигурен съм че се изкупуваше такава и на добра,ама на много по –добра цена от меда и прашеца.Изключвам държавните пчелини,те си бяха сигурни.Каквото им заложат,това изпълняват.Ха поразрови,че да се успокоя–къде ли е отивала тази пчелна отрова?