Колеги, имам нов призив за съдействиеДнес, хванах второто си рояче. В стар ДБ сандък с две пити препълнени със стари спомени, молци и още нещо. Роячето е на около 4 ДБ рамки пчели. Обаче ме осени великопната идея да развия роячето във фарар. И така, извадих двете стари рамки и напълних плодника с новоизградени магазинни пити. Късно довечера ще преместя кошера на новото му място, грубо на около 15 метра, а утре ще го прехвърля и в нов сандък.
Това е предисторията, но въпросът ми е за фарара. Имам дости изградени магазинни рамки (без да са с прекалено дълбоки килийки), както и 2 магазина запечатан слънчогледов мед от миналата година. Как да разположа корпусите? Мислех така - над дъното 1 магазин с мед, над него втори с основи и на трета позиция изградените пити? Как смятате?

Днес, хванах второто си рояче. В стар ДБ сандък с две пити препълнени със стари спомени, молци и още нещо. Роячето е на около 4 ДБ рамки пчели. Обаче ме осени великопната идея да развия роячето във фарар. И така, извадих двете стари рамки и напълних плодника с новоизградени магазинни пити. Късно довечера ще преместя кошера на новото му място, грубо на около 15 метра, а утре ще го прехвърля и в нов сандък.
Цитат