Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    . ........Не иска да вали и нещата вече стават много сериозни може би ще трябва да ги местя. .....
    Ник, я си виж записките и кажи, колко години те тормози тази суша? Единствено слънчогледа те спасява(винаги ли?). Мераклия си, работар и с парите вложени да крепиш семействата, до сега щеше да си купил някоя нивичка в по-благоприятно място на до 50км около теб. Знам, че е гадна маневра. Пиша импулсивно преди да погледна постове в годините назад. Ако съм сбъркал, извини ме.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    Ник, я си виж записките и кажи, колко години те тормози тази суша? Единствено слънчогледа те спасява(винаги ли?). Мераклия си, работар и с парите вложени да крепиш семействата, до сега щеше да си купил някоя нивичка в по-благоприятно място на до 50км около теб. Знам, че е гадна маневра. Пиша импулсивно преди да погледна постове в годините назад. Ако съм сбъркал, извини ме.
    Да, не е за първа година суша, но чак толкова зле не е било никога. Аз задължително оставям запаси защото знам че идва глад всяка година но сега заминаха всички запаси + 1.3 тона захар. Преди години да слънчогледа спасява положението, но вече се сади самоопрашващ се сорт и там греда. 2 години ме мъчи дъжд 2013 -14 мисля, копах канали и правих дренаж че беше станало блато после натисна суша, природа. Не толкова проблема беше сушата предните години а гладния период на безпашие и на края слънчогледа оправи нещата. Миналата година валя май и началото на юни и беше добре с по 2 магазина ливада но нищо от слънчогледа. Всяка година е различна, но тази е най лошата до сега, ще обединя всеки кошер с по една отводка защото вече са много слаби за медосбор и ще видим. Преди около 20 годни за последно са пресъхвали кладенците в селото казват хората.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Това е положението на поилката една върху друга!
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри WP_20190508_08_43_14_Pro.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Това е положението на поилката една върху друга!
    Колега от къде си по точно (ако не е тайна де) че ми стана интересно с тая суша, при мен всеки ден вали но от това няма никаква файда, даже по лошо та пак се налага да храня едва ли не по три пъти на ден.....

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Колега от къде си по точно (ако не е тайна де) че ми стана интересно с тая суша, при мен всеки ден вали но от това няма никаква файда, даже по лошо та пак се налага да храня едва ли не по три пъти на ден.....
    Близко съм до Монтана просто нямаме късмет. Гърми и трещи всеки ден и го разкара на някъде а аз нали съм късметлия взех та насадих и градина.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •