Реално пилото не е на 15 дб рамки, а по-скоро на 12, защото кошерите са 10-ци, а в магазините имаше по 9 рамки, а и там е мешано пило и нектар. Този кошер излезе доста слаб от зимата вероятно заради акара, но успя да се вдигне. Това видях, това споделям. Няма смисъл да се напрягаме в доказване на каквото и било или да се иронизираме. За мен странното е как тази майка за възрастта си показва такава динамика, защо снове из магазините, като казват, че при по-голямо разстояние между питите не се качвала. Еми ето, качва се и това изобщо не й пречи. Според мен, това качество се унаследява, така твърди и собственика на пчелите.
Ето, друг пример - в началото на този април имах силен кошер с 6-7 рамки пило. Тогава, ако си спомняш, се обърнах към теб за съвет и коментирахме, кога и къде да сложа втори ДБ корпус. Първият плодник се изпълни с пило, сложих отгоре втори с изградени пити!! с 1/3 мед в тях и какво стана? Щяла да се качи, щото горе било топло. Е, да, ама не. Не се качи горе. За мен това е ген, но може и да е стечение от съвкупност от обстоятелства. Нямам знания, за да твърдя със сигурност.
Убий ме, не знам. Ако кажеш, ще те черпя, че и манов мед ще си купя с удоволствие от теб Не ме е срам да кажа, че се случва да си купувам мед, по-често ми дават деЛюбител съм и такъв ще остана. Все ми е тая, колко ще извадя и дали изобщо ще извадя, но това не ме спира да ги зазимявам с по един пълен магазин. Та кажи сега за самосмените...