Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 21

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    0,8 мм. Добре, че си пояснил какво е това Ф=фи, че щях да до припадък.
    Ти се радвай, че не попитах каква е намотката. Бифилярна ли е? Какво е комплексното съпротивление и каква е индуктивната и капацитивна съставна в него?И не ми казвай , че източникът ти е на постоянен ток, че тогава хептен ще го задълбаем с преходните процеси при включване и изключване.
    Шегувам се!
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Ти се радвай, че не попитах каква е намотката. Бифилярна ли е? Какво е комплексното съпротивление и каква е индуктивната и капацитивна съставна в него?И не ми казвай , че източникът ти е на постоянен ток, че тогава хептен ще го задълбаем с преходните процеси при включване и изключване.
    Шегувам се!
    Взе ми думите от устата!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Шегувам се!
    Като гледам добре ги къдриш, а не разбрах - защо ме питаш колко е Ф-то на кантала? Би трябвало да се сетиш от раз.

Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    Здравей! Как си разположил нагревателя в пушалката? Горивото пелети ли е? Справя ли се с повторно палене на принудително изгасена пушалка? Полуовъглените пелети имам предвид. Когато за първи път видях, как се пали печка на пелети, ми хареса идеята, но така си и остана във въздуха. Автоматиката при повторно палене имаше проблем, не винаги, с по смолисти пелети. Такъв спомен имам. Естествено, пушалката ни е в ръцете и лесно може да се поразмести горивото.

Та да обясня точно.
    Вземат се две лустър клеми/керамични/ и се поставят на една ламаринена шиничка с две болтчета, винчета или каквото имате под ръка. Ъглите се заоблят за да влезе в пушалката леко стегнато. Кантала както казах е около 20 см. и се навива върху един химикал от 20 ст.. Вързва се единия край за едната клема, а другия за другата. Поставя се мост на двете клеми от по дебел меден проводник и след това се връзват два силиконови проводника за тези клеми. Моста се поставя за да се ограничи температурата от реотана към проводника. Реотана се повдига под формата на П за да навлезе малко в материала. Двата силиконови проводника се промушват през вътрешната решетка, колкото е възможно по към стените и след това през отвора от където се вкарва въздуха. По този начин не се разваля нищо по пушалката и в даден момент може да отстраните устройството без каквито и да е дефекти. Проводниците са около 15 см. дълги за да не пречат при работа. Така. Трябва ви един траф на който да има 6 или 9 волта. Може да е постоянен/прав или променлив/крив. Нали зуница? Пълните пушилката с каквото сте си избрали и са ви необходими 10-20 секунди - хайде 30 за да запалите материала. Успех.
    Надявам се и най - некомпетентните да се справят. Ако ли не - питайте пак.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Като гледам добре ги къдриш, а не разбрах - защо ме питаш колко е Ф-то на кантала? Би трябвало да се сетиш от раз.
    От фи-то зависи съпротивлението 2.7 Ома / метър за Ф0.8 мм2 и от там сметката за мощността на захранването. Ама, да не задълбаваме. Добре си обяснил.Който се интересува ще си сметне.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    От фи-то зависи съпротивлението 2.7 Ома / метър за Ф0.8 мм2 и от там сметката за мощността на захранването. Ама, да не задълбаваме. Добре си обяснил.Който се интересува ще си сметне.
    На моята макара пише 2,62 Ома. Аз нали казах колко? Една педя - колкото ....нали? Само, че моя педя, че ми е 24 санта. Всичко е изчислено /на око/и работи перфектно.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Трафа, трафа колко е мощен?
    Акумулаторче от UPS става ли?
    И това като кажеш и серийно ги почваме!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Трафа, трафа колко е мощен?
    Акумулаторче от UPS става ли?
    И това като кажеш и серийно ги почваме!
    Моя траф е 100VA и няма проблем за случая. На него има 4,6,9,12,24,36,42 V- променливо и допълнително има изправител за 4,6,9,12 V. Та такъв за какъвто питаш става, като се има предвид голямата гама - 350VA до 3000KVA. Избираш си един и си ти. Иначе става и от чупен винтоверт.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.07.2016
    Пчеларски район
    Любимец
    Трендафил, благодаря ти за опита който споделяш. Нямаше да питам повече, но трафа който описваш ме заинтересува, такъв го купи, или е самоделен.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •