Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 580

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    05.05.2019
    Пчеларски район
    Кюстендил
    Да! Помогна ми много! И ме зарадва за майката - само не разбрах млада ли е или ще трябва да я сменявам скоро? В събота докато припичаше преброих за пет минути над 50 търтея да се върнаха в кошера. Това нормално ли е? Не трябва ли да си стоят вътре?

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mladenoff Виж публикацията
    Да! Помогна ми много! И ме зарадва за майката - само не разбрах млада ли е или ще трябва да я сменявам скоро? В събота докато припичаше преброих за пет минути над 50 търтея да се връщата в кошера. Това нормално ли е? Не трябва ли да си стоят вътре?
    Млада е. Търтеите излизат и те в следобедните часове, а и не само. Сега само подавай сироп и чакам да видиш яйца, които предполагам вече има.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Да! Помогна ми много! И ме зарадва за майката - само не разбрах млада ли е или ще трябва да я сменявам скоро? В събота докато припичаше преброих за пет минути над 50 търтея да се върнаха в кошера. Това нормално ли е? Не трябва ли да си стоят вътре?
    Да.Майката е млада и без видими повреди,а за търтеите.Работното място на търтеите,не е в кошера.В този месец някъде навън ги очакват.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    ... преброих за пет минути над 50 търтея да се върнаха в кошера. Това нормално ли е? Не трябва ли да си стоят вътре?
    Търтеите по това време на годината са приемани от всички семейства радушно.Не е задължително да са само от семейството в което са родени.Ядат на корем и обикалят за моми.Търтеи! Свърши ли последната паша изпадат в немилост навсякъде и от всякъде ги гонят.Първо навсякъде приети , после от всякъде гонени.Нерадостна съдба.
    В някои случаи в семейства със стари майки се случва и да презимува по някой търтей.То бабите са по-милостиви от младите булки.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Автор
    Регистриран
    05.05.2019
    Пчеларски район
    Кюстендил
    Излапват 750 мл. захарен сироп 1:1 за 12 часа, аз хвърча като финикиец за да не им остава празно - има ли опасност да ги прехраня?

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Излапват 750 мл. захарен сироп 1:1 за 12 часа, аз хвърча като финикиец за да не им остава празно - има ли опасност да ги прехраня?
    Да ги прехраниш няма опасност, но да ги блокираш е по - вероятно. Все пак проверявай като ги преглеждаш.

Автор
    Регистриран
    05.05.2019
    Пчеларски район
    Кюстендил
    В петък им хакнах трета основа - гледах дълго и внимателно - яйца и пило не видях - майката си обикаляше. Сложих новата основа до двете рамки с теловете, който вече бяха готови на 70 процента. Другите две основи бяха изградени изцяло, като в долните им крайща килииките бяха по-плитки. Имаше само мъничко мед по горните килиики на новоизградените върху основите пити, около 5 см от върха и не всичко запълнено - надолу празно. А едната пита имаше малко прашец, но само по дъната и то в средата. Няма да ги закачам една седмица и после ще гледам - дотогава съм им приговил още десет кила захар...
    И още едно въпросче - от де да си купя пророй - видях още едно рояче ама беше много на високо и нямах куража да се катеря на десетметрова върба заради него - мислех да отрежа цялото дърво ама то като падне от тая височина предполагам ще стане мазало... та трябва да го прилъжа с нещо - явно ще има още рояци - в селото е пълно със сдаващи багажа дядовци пчелари. Единия е имал 40 кошера, преди 5 години и понеже не можел да ги гледа викнал зет му, та с негова помощ в момента са му останали само три слаби кошера и стари празни кутии на воля - дава ми всичко за 500 лв. и се чудя дали да вляза в сериала...

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    В петък им хакнах трета основа - гледах дълго и внимателно - яйца и пило не видях - майката си обикаляше. Сложих новата основа до двете рамки с теловете, който вече бяха готови на 70 процента. Другите две основи бяха изградени изцяло, като в долните им крайща килииките бяха по-плитки. Имаше само мъничко мед по горните килиики на новоизградените върху основите пити, около 5 см от върха и не всичко запълнено - надолу празно. А едната пита имаше малко прашец, но само по дъната и то в средата. Няма да ги закачам една седмица и после ще гледам - дотогава съм им приговил още десет кила захар...
    И още едно въпросче - от де да си купя пророй - видях още едно рояче ама беше много на високо и нямах куража да се катеря на десетметрова върба заради него - мислех да отрежа цялото дърво ама то като падне от тая височина предполагам ще стане мазало... та трябва да го прилъжа с нещо - явно ще има още рояци - в селото е пълно със сдаващи багажа дядовци пчелари. Единия е имал 40 кошера, преди 5 години и понеже не можел да ги гледа викнал зет му, та с негова помощ в момента са му останали само три слаби кошера и стари празни кутии на воля - дава ми всичко за 500 лв. и се чудя дали да вляза в сериала...
    Така е добре. След като това е количеството на меда, давай още.
    За кошерите: ако дава 40 кошера с всичко за 500 лева е добре. Всичко обаче да мине през горелка.

Почетен Автор
    Регистриран
    02.02.2015
    . Единия е имал 40 кошера, преди 5 години и понеже не можел да ги гледа викнал зет му, та с негова помощ в момента са му останали само три слаби кошера и стари празни кутии на воля - дава ми всичко за 500 лв. и се чудя дали да вляза в сериала...
    Със стария инвентар трябва да се подходи внимателно, разгледай темите за дезинфекция на кошери, когато започнах с пчеларството, събрах от къде какво ми попадне (приятели си изчистиха дворовете и таваните от стари сандъци), сега аз се чудя как да се изчистя. Колкото и да е евтино понякога, някои оферти по добре да се прескочат
    Не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва ти да ходиш при тях. - Мечо Пух

Автор
    Регистриран
    05.05.2019
    Пчеларски район
    Кюстендил
    как да позная пчела с пълна гушка от пчела с празна гушка и като отлети на паша една работничка тя само прашец носи, само нектар или и двете едновременно?

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •