Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 781

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    По думи на колеги и свои източни разбрах,че западно от Елена в тарафа има голяма зимна смъртност.Говоря за пчелини малки от 5-50кошера.Някъде смъртноста е 100%.Интересното е,че там няма интензивно земеделие.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Почетен Автор
    Регистриран
    02.02.2015
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    По думи на колеги и свои източни разбрах,че западно от Елена в тарафа има голяма зимна смъртност.Говоря за пчелини малки от 5-50кошера.Някъде смъртноста е 100%.Интересното е,че там няма интензивно земеделие.
    То не трябва да е интензивно стигат и 20 дк стига да е "правилно" обработена
    Не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва ти да ходиш при тях. - Мечо Пух

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от barkov1982 Виж публикацията
    То не трябва да е интензивно стигат и 20 дк стига да е "правилно" обработена
    Там няма и 2 декара.Вододайна зона е.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    И в нащо село аналогичен случай - повечето пчелари ходят посърнали, брадясали и леко отчаяни, някои си признават за над 50-70% смъртност....но иначе пък на другите пчелите са им супер натокани!!...вече разбрах що няма цигани-пчелари.....еми не могат да лъжат чак толкова много като пчеларите!!.....ако има как да се пренасят пити със запечатано пило по Еконта - по едно кило кръв ще дават за пита с люпещо се пило....аз мойте съм ги стеснил на по 6-7 рамки ДБл и съм им раздал вълнените елеченца да се топлят в тоя студ!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    И в нащо село аналогичен случай - повечето пчелари ходят посърнали, брадясали и леко отчаяни, някои си признават за над 50-70% смъртност....но иначе пък на другите пчелите са им супер натокани!!...вече разбрах що няма цигани-пчелари.....еми не могат да лъжат чак толкова много като пчеларите!!.....ако има как да се пренасят пити със запечатано пило по Еконта - по едно кило кръв ще дават за пита с люпещо се пило....аз мойте съм ги стеснил на по 6-7 рамки ДБл и съм им раздал вълнените елеченца да се топлят в тоя студ!
    Да им кажеш,че Апостоли и хора продават запасни майки на 4-5 рамки пило има нема 1/8 пенсия бр./ако са миньори де/.Ама сега като се замислих то си е бизнес това.Догодина пак ще им продадат ЗАПАСНИ/нова мода/майки.

Потребител
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Русе
    https://www.youtube.com/watch?v=K4b6kKagkhs
    Ето какво се случва в Русенско.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Йонко Виж публикацията
    https://www.youtube.com/watch?v=K4b6kKagkhs
    Ето какво се случва в Русенско.
    Блокирана майка -есен 2018г., слабо семейство ( личи по това, къде е било кълбото ), старите дават фира, няма кой да топли новите, последните мохикани се оакват. Може и грешки при третиране за акар.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Днес разговарях с колегите пчелари със загиналите семейства източно от Елена за тяхния проблем.Проблема е започнал още Август с нападения и после инванзия на оси.50% загуби до февруари след това тотал щета след първото подхранване.Всички с които съм разговарял са третирали с един и същи препарат против акар.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Днес разговарях с колегите пчелари със загиналите семейства източно от Елена за тяхния проблем.Проблема е започнал още Август с нападения и после инванзия на оси.50% загуби до февруари след това тотал щета след първото подхранване.Всички с които съм разговарял са третирали с един и същи препарат против акар.
    А кой точно е препарата би ли споделил?Аз лично за акар съм третирал есента с мравчена киселина на по късен етап и с оксалова киселина и имам 15% загуби зимата което си е напълно нормално

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Ей, това пчеларя не е като хората.Няма да драсне два реда, да не му откраднат патента на великата рецепта, от която му умират 10 процента от семействата.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •