По думи на колеги и свои източни разбрах,че западно от Елена в тарафа има голяма зимна смъртност.Говоря за пчелини малки от 5-50кошера.Някъде смъртноста е 100%.Интересното е,че там няма интензивно земеделие.
По думи на колеги и свои източни разбрах,че западно от Елена в тарафа има голяма зимна смъртност.Говоря за пчелини малки от 5-50кошера.Някъде смъртноста е 100%.Интересното е,че там няма интензивно земеделие.
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
И в нащо село аналогичен случай - повечето пчелари ходят посърнали, брадясали и леко отчаяни, някои си признават за над 50-70% смъртност....но иначе пък на другите пчелите са им супер натокани!!...вече разбрах що няма цигани-пчелари.....еми не могат да лъжат чак толкова много като пчеларите!!.....ако има как да се пренасят пити със запечатано пило по Еконта - по едно кило кръв ще дават за пита с люпещо се пило
....аз мойте съм ги стеснил на по 6-7 рамки ДБл и съм им раздал вълнените елеченца да се топлят в тоя студ!
https://www.youtube.com/watch?v=K4b6kKagkhs
Ето какво се случва в Русенско.
Днес разговарях с колегите пчелари със загиналите семейства източно от Елена за тяхния проблем.Проблема е започнал още Август с нападения и после инванзия на оси.50% загуби до февруари след това тотал щета след първото подхранване.Всички с които съм разговарял са третирали с един и същи препарат против акар.
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
Ей, това пчеларя не е като хората.Няма да драсне два реда, да не му откраднат патента на великата рецепта, от която му умират 10 процента от семействата.![]()
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))